Een Verklaring Intrekken?

Inhoudsopgave:

Een Verklaring Intrekken?
Een Verklaring Intrekken?

Video: Een Verklaring Intrekken?

Video: Een Verklaring Intrekken?
Video: Fiscaal voordeel voor tweede woning op de helling 2024, Mei
Anonim

Een gewetensvolle belastingplichtige is verplicht om binnen de door het belastingwetboek gestelde termijn een aangifte of berekening in te dienen bij de belastingdienst. In dit geval wordt de verplichting van de betaler als vervuld beschouwd. Het komt vaak voor dat een accountant van een onderneming of een individuele ondernemer na het doen van een aangifte fouten ontdekt. U kunt zo'n document niet intrekken. Er moet een corrigerende of "herziene" aangifte worden ingediend.

Een verklaring intrekken?
Een verklaring intrekken?

Noodzakelijk

  • - primaire aangifte;
  • - blanco aangifteformulier op papier of elektronisch;
  • - computer, printer, internet.

instructies:

Stap 1

Analyseer de primaire aangifte. Zorg ervoor dat er fouten zijn: de informatie wordt niet volledig weergegeven of ze leiden tot een onderschatting van de heffingsgrondslag. Markeer voor jezelf de bladen en kolommen die gecorrigeerd moeten worden.

Stap 2

Download online of haal bij de belastingdienst het aangifteformulier dat geldig is voor het belastingtijdvak waarvoor de wijzigingen worden doorgevoerd.

Stap 3

Ga verder met het invullen van de correctieverklaring en let daarbij vooral op de wijzigingen die op het voorblad moeten worden aangebracht.

Stap 4

Bij het invullen van de titelpagina wordt het correctienummer in de gewenste kolom ingevuld. In de primaire aangifte is dit nul. In "verfijnd", als dit de eerste aanpassing is, 1. De eenheid wordt ingevoerd in de laatste cel. De vorige cellen zijn gevuld met nullen: 001. Er kunnen meerdere "verfijnde" aangiften zijn. Het hangt allemaal af van uw aandacht. Indien u na het indienen van de "herziene" aangifte opnieuw een fout aantreft, kan niemand u verhinderen om de volgende correctieve melding in te dienen met het correctienummer 002, enz.

Stap 5

Vul de resterende secties in door de nodige wijzigingen aan te brengen in de overeenkomstige bladen en kolommen die u eerder voor uzelf hebt gemarkeerd.

Aanbevolen: