Een Foto Uploaden Van Een Camera Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Foto Uploaden Van Een Camera Naar Een Computer
Een Foto Uploaden Van Een Camera Naar Een Computer

Video: Een Foto Uploaden Van Een Camera Naar Een Computer

Video: Video's van je camera naar je computer overzetten | Video's inladen | de Videomakers 2022, December
Anonim

Vroeg of laat zullen foto's uit het geheugen van een digitale camera moeten worden gedownload naar een computer, aangezien de reserves van elke informatiedrager beperkt zijn. U kunt op verschillende manieren een foto van de camera naar uw computer downloaden.

Een foto uploaden van een camera naar een computer
Een foto uploaden van een camera naar een computer

instructies:

Stap 1

De meest gebruikelijke manier om foto's van een camera naar een computer over te zetten, is door ze te kopiëren of te verplaatsen door de apparaten met een kabel met elkaar te verbinden. Een kabel om de camera op een computer aan te sluiten wordt meegeleverd in het pakket. Om de camera op een computer aan te sluiten, moet je op deze laatste het bijbehorende stuurprogramma installeren, dat ook bij de camera wordt geleverd. Sommige fabrikanten schrijven eigen fotoverwerkingssoftware samen met de stuurprogramma's naar de schijf. Na het installeren van de stuurprogramma's sluit u de camera via USB aan op uw computer. Het kan door het besturingssysteem worden herkend als een verwisselbare schijf of als een apparaat. In het eerste geval wordt de gegevensoverdracht uitgevoerd met behulp van standaard bestandsbeheerders en in het tweede geval met propriëtaire software die vanaf de schijf is geïnstalleerd.

Stap 2

U kunt ook een foto van een camera naar een computer uploaden met behulp van speciale apparaten - kaartlezers (die in een laptop of systeemeenheid kunnen worden ingebouwd of via USB op een computer kunnen worden aangesloten). Deze methode heeft een veel hogere gegevensoverdrachtsnelheid.Om foto's van de camera naar uw computer te downloaden, verwijdert u de flashkaart uit de camera en steekt u deze in een kaartlezer die is aangesloten op (of ingebouwd in) uw computer. Als uw camera een microversie van een flashkaart gebruikt (bijv. microSD), gebruik dan een speciale adapter om deze in de kaartlezer te plaatsen. Deze methode van gegevensoverdracht verschilt niet van het kopiëren van gegevens van een gewone flashdrive.

Stap 3

Sommige moderne camera's ondersteunen technologieën voor draadloze gegevensoverdracht. Als de computer ook is uitgerust met draadloze modules (bijvoorbeeld Bluetooth), dan kan op deze manier foto's van de camera worden gedownload. Activeer hiervoor Bluetooth op beide apparaten, selecteer het Bluetooth-pictogram in de lade van de computer en klik op de knop "Apparaat toevoegen". Nadat u het apparaat heeft toegevoegd, kunt u bladeren en de gewenste foto's kopiëren.

Populair per onderwerp