Een Verklaring Afdrukken Print

Inhoudsopgave:

Een Verklaring Afdrukken Print
Een Verklaring Afdrukken Print

Video: Een Verklaring Afdrukken Print

Video: Een Verklaring Afdrukken Print
Video: Lightroom Classic | Foto afdrukken en print-instellingen (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Voor bijna alle soorten documenten gelden bepaalde vereisten voor registratie. En de verklaring is geen uitzondering. Om een verklaring af te drukken, start u een teksteditor, bijvoorbeeld Microsoft Office Word, en gebruikt u de beschikbare hulpmiddelen om u te helpen uw document dienovereenkomstig op te maken.

Een verklaring afdrukken print
Een verklaring afdrukken print

instructies:

Stap 1

Uw aanvraag moet aan iemand gericht zijn. Alle informatie over de geadresseerde en de aanvrager wordt vermeld in de rechterbovenhoek van het blad. Maak een tabel om de regels in de velden voor geadresseerde en sollicitant er gelijk uit te laten zien. Ga hiervoor naar het tabblad "Invoegen", klik in het gedeelte "Tabellen" op de knop "Tabel" - er wordt een menu uitgevouwen. Selecteer daarin het item "Tabel tekenen". De cursor verandert in een potlood. Teken een rechthoek in de rechterbovenhoek van het document. Om de cursor weer zijn gebruikelijke uiterlijk te geven, klikt u in het contextmenu "Werken met tabellen" op het tabblad "Ontwerpen" met de linkermuisknop op de knop "Tabel tekenen".

Stap 2

Selecteer de getekende tabel door op de knop in de vorm van kruisende pijlen te klikken die verschijnt wanneer u de muiscursor over het tabelgebied beweegt. Klik in het contextmenu voor het werken met tabellen op het tabblad "Ontwerp" op de knop "Randen" en selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Geen rand". Je tafel wordt doorschijnend. De randen van de tabel worden niet afgedrukt, maar u kunt de tekst binnen de tabel naar de gewenste plaats in het document verplaatsen. In dit geval wordt de tekst niet regel voor regel verplaatst, maar volledig. U kunt de randen (boven, onder en zijkant) aanpassen met de muis: verplaats de cursor naar het gezicht, wacht tot het van uitzicht verandert, houd de linkermuisknop ingedrukt, sleep het gezicht naar de gewenste plaats.

Stap 3

Vul de gewenste tekst in de tabel in. Geef eerst aan aan wie u de aanvraag richt: functie, organisatienaam, achternaam en voorletters. We leven in een gecultiveerde samenleving, dus je kunt het adres aanvullen met de woorden "heer" of "meesteres", respectievelijk met de afkortingen "meneer" en "mevrouw". Als het werken met tabellen moeilijk voor je lijkt, pas dan de positie van elke regel op de pagina aan met de Tab-toets, maar lijn de tekst niet rechts uit.

Stap 4

Sla een paar regels over door op de Enter-toets te drukken. Geef het documenttype aan, dat wil zeggen, voer het woord "Toepassing" in (zonder aanhalingstekens). Plaats deze in het midden van de pagina. Om dit te doen, selecteert u een woord of plaatst u de muiscursor tussen een van de letters en klikt u op het tabblad "Home", op de knop met de afbeelding van lijnen uitgelijnd in het midden, of voert u de sneltoets Ctrl en E in. woord "Statement" met de Enter-toets en voer de hoofdtekst van uw verklaring in. Geef de essentie aan, voeg toelichtingen toe aan de tekst.

Stap 5

Lijn de lijnen uit met de breedte van de pagina door op de overeenkomstige knop in het gedeelte "Alinea" te klikken of voer de sneltoetsen Ctrl en J in. Om elke nieuwe alinea in het document te laten inspringen, klikt u in het gedeelte "Alinea" op de knop met de pijl, er wordt een nieuw venster geopend … Gebruik op het tabblad "Inspringingen en afstand" in het gedeelte "Inspringen" de vervolgkeuzelijst om "Inspringen" te selecteren in het veld "Eerste regel". Klik op de OK-knop. Onderteken het document. Geef aan de linkerkant van het venster uw positie aan, gebruik de Tab-toets om de cursor naar de rechterkant van het document te verplaatsen en voer uw voorletters en achternaam in. Markeer op de volgende regel het datumveld, sla het document op en druk het af. Onderteken de aanvraag, handgeschreven de datum.

Aanbevolen: