Het Dagboek Wissen In Opera

Inhoudsopgave:

Het Dagboek Wissen In Opera
Het Dagboek Wissen In Opera

Video: Het Dagboek Wissen In Opera

Video: Gala-Abend an der Opéra Bastille Doku (2016) 2022, December
Anonim

De lijst met webpagina's die door een gebruiker van een browser wordt bekeken, wordt door fabrikanten van verschillende internetbrowsers anders genoemd. Opera gebruikt de term "browsegeschiedenis". Het is handig omdat het u helpt bij het vinden van websiteadressen waarvoor de URL niet is opgeslagen. Vaak heeft de gebruiker echter de tegenovergestelde behoefte: deze adressen vergeten en de browser dwingen hetzelfde te doen. Het wissen van uw browsegeschiedenis in Opera is eenvoudig.

Het dagboek wissen in Opera
Het dagboek wissen in Opera

Het is nodig

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Vouw het browsermenu uit door op de knop met het gestileerde Opera-logo te klikken. Beweeg uw muis over het label "Instellingen" en klik op het item "Persoonlijke gegevens verwijderen" in de subsectie die verschijnt. Dit alles kan vanaf het toetsenbord worden gedaan, als de Russische invoertaal is ingeschakeld: druk op de Alt-toets, vervolgens op de knop met de letter "t" en vervolgens - met de letter "y". In beide gevallen verschijnt er een klein venster op het scherm om de door de browser verzamelde informatie te verwijderen.

Stap 2

Open het extra paneel van dit venster door op het opschrift "Gedetailleerde instellingen" te klikken. Het bevat bedieningselementen die u kunt gebruiken om Opera te vertellen wat te verwijderen en wat te behouden.

Stap 3

Zorg ervoor dat "Browsegeschiedenis wissen" is aangevinkt. Als u wilt dat de elementen van deze pagina's die in de browsercache zijn opgeslagen ook worden verwijderd, vinkt u het vakje naast het vakje "Cache wissen" aan. Hetzelfde geldt voor cookiebestanden (item "Alle cookies verwijderen"). Markeringen in de rest van de alinea's - er zijn er dertien in totaal - plaats naar eigen goeddunken.

Stap 4

Klik op de knop "Verwijderen" en de browser zal de geschiedenis van bezoeken wissen, evenals al het andere dat u in de vorige stap hebt opgegeven.

Stap 5

Er is ook een knop om de browsegeschiedenis te verwijderen in het hoofdinstellingenvenster van Opera. Om er te komen, opent u het menu en selecteert u in het gedeelte "Instellingen" het item "Algemene instellingen". Deze acties kunnen worden vervangen door op de sneltoets Ctrl + F12 te drukken, waarmee ook het instellingenvenster wordt geopend.

Stap 6

Selecteer op het tabblad "Geavanceerd" het gedeelte "Geschiedenis" - het wordt ongeveer in het midden van de verticale lijst aan de linkerrand van het instellingenvenster geplaatst. Rechts van de instelling die het aantal regels in de geschiedenis van bezoeken instelt - "Adressen onthouden" - is er een knop "Wissen". Klik erop en alle geschiedenisvermeldingen worden verwijderd. Hetzelfde kan worden gedaan met de elementen van pagina's die door de browser zijn opgeslagen, als u op de tweede knop "Wissen" drukt - deze bevindt zich hieronder in hetzelfde gedeelte van de instellingen.

Stap 7

Sluit het venster Basisinstellingen van Opera door op OK te klikken.

Populair per onderwerp