Het Gebeurtenislogboek Verwijderen

Inhoudsopgave:

Het Gebeurtenislogboek Verwijderen
Het Gebeurtenislogboek Verwijderen

Video: Het Gebeurtenislogboek Verwijderen

Video: Het Gebeurtenislogboek Verwijderen
Video: How to Rebuild WMI in Windows 10 2023, Maart
Anonim

Heel vaak gebruiken gebruikers van Windows-besturingssystemen het "gebeurtenislogboek". Met deze applicatie kun je systeemcrashes, fouten en storingen volgen. Met deze tool kunt u diagnostische controles uitvoeren op bruikbaarheid, maar in sommige gevallen is dit niet nodig, dus u moet het als een onnodig onderdeel verwijderen.

Het gebeurtenislogboek verwijderen
Het gebeurtenislogboek verwijderen

Noodzakelijk

Werken met de applet "Event Viewer"

instructies:

Stap 1

Niet alle gebruikers zijn op de hoogte van het bestaan van het gebeurtenislogboek in het Windows-besturingssysteem. We kunnen zeggen dat je het systeem grondig moet bestuderen om bij dit onderdeel te komen. Het vinden ervan is echter vrij eenvoudig als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt. Open het menu Start, activeer de zoekbalk en voer de opdracht "Event Viewer" in. Selecteer in de zoekresultaten de eerste regel en klik erop.

Stap 2

U ziet de Event Viewer-applet. Dit onderdeel wordt ook wel de Event Viewer-module genoemd. Voordat het "gebeurtenislogboek" wordt verwijderd, moet het eerst worden geopend of aangemaakt (in sommige gevallen is de logoptie uitgeschakeld). Om het logboek te openen, klikt u op het bovenste menu "Actie", selecteert u in het vervolgkeuzemenu het item "Open opgeslagen logboek".

Stap 3

In het "Open Saved Log"-venster dat wordt geopend, zoekt u het "event log"-bestand. Gebruik de Explorer-zijbalk om snel het bestand te vinden dat u zoekt. Het is vermeldenswaard dat het systeem standaard aanbiedt om bestanden met verschillende extensies te openen, waarvan niet alle overeenkomen met het logboek. In het dialoogvenster ziet u bestanden van de volgende formaten - evtx, evt en etl. De evtx-extensie - gebeurtenisbestanden, de evt-extensie - legacy gebeurtenisbestanden etl-extensie - traceerlogboekbestanden.

Stap 4

Nadat u het gewenste bestand hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Openen" in de rechterbenedenhoek van het dialoogvenster. Om een recent geopend gebeurtenislogboek te verwijderen, moet u naar uw logboek gaan. Klik op het driehoekje naast de map "Opgeslagen logboeken" aan de linkerkant van het venster en vervolgens op "Map met opgeslagen logboeken". Deze map bevat alle logboeken die door het systeem zijn gegenereerd.

Stap 5

Selecteer het gebeurtenislogboek waar het diskettepictogram zich bevindt. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde item. Selecteer "Verwijderen" in het contextmenu. Klik in het geopende venster op de knop "Ja" om de verwijderingsbewerking te bevestigen.

Populair per onderwerp