Is Het Mogelijk Om De Map Windows.old In Windows 10 Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om De Map Windows.old In Windows 10 Te Verwijderen?
Is Het Mogelijk Om De Map Windows.old In Windows 10 Te Verwijderen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Map Windows.old In Windows 10 Te Verwijderen?

Video: Delete Windows.old folder from Windows 10 2022, December
Anonim

De map wondows.old in Windows 10 neemt soms een enorme hoeveelheid schijfruimte in beslag. Wat voor soort bestanden staan ​​erin en kan het worden verwijderd?

Is het mogelijk om de map windows.old in Windows 10 te verwijderen?
Is het mogelijk om de map windows.old in Windows 10 te verwijderen?

Na het installeren of bijwerken van Windows 10 blijft er vaak een map windows.old op uw computer staan. Het neemt veel ruimte in beslag, dus meestal willen gebruikers het verwijderen, maar de naam is twijfelachtig. Wat staat er in deze map en kan deze worden verwijderd?

De inhoud van de map windows.old

Zoals je misschien aan de naam kunt raden, zijn er enkele oude bestanden in de map. Maar ook de naam lijkt erg op de hoofdmap van het systeem, dus onervaren gebruikers weten niet of het mogelijk is om deze te verwijderen zonder de computer te beschadigen.

Deze map verschijnt alleen als je je besturingssysteem hebt geüpgraded van Windows 7 of 8 naar versie 10, en ook als je Windows 10 opnieuw hebt geïnstalleerd in de upgrademodus. Bovendien, als u het systeem meerdere keren opnieuw hebt geïnstalleerd met deze modus, wordt voor elk van hen een aparte map gemaakt.

In deze map vind je de bestanden van de vorige Windows-installatie. Inclusief bestanden van het bureaublad en de inhoud van de mappen "Mijn documenten", "Afbeeldingen", enz.

Al deze bestanden worden opgeslagen, zodat u kunt terugkeren naar de vorige versie van het besturingssysteem als u problemen ondervindt tijdens de installatie of als het systeem niet correct werkt.

U kunt deze functie ook gebruiken om gegevens over te dragen als de schijf waarop Windows wordt geïnstalleerd niet is gepartitioneerd. U kunt eenvoudig alle bestanden naar de op te slaan mappen verplaatsen en vervolgens het systeem installeren of bijwerken.

Verwijderen of niet?

Als het besturingssysteem na installatie stabiel is en er geen problemen zijn, dan kunt u deze map veilig verwijderen. Controleer voor het geval de inhoud ervan voordat u het verwijdert, plotseling zijn er enkele noodzakelijke gegevens die u bent vergeten op te slaan.

U mag de map niet verwijderen voordat u hebt gecontroleerd of het geïnstalleerde systeem correct werkt of als u de mogelijkheid toestaat om terug te gaan naar een eerdere versie.

Problemen met de-installatie

U kunt de map windows.old niet zomaar verwijderen. Wees niet gealarmeerd, de map is beschermd tegen per ongeluk verwijderen, maar er is natuurlijk een manier om dit te doen, en meer dan één.

1 manier

Gebruik de schijfopruimingsfunctie. Dit is de gemakkelijkste manier voor een gewone gebruiker.

  1. Gebruik de Win + R-toetscombinatie om de toepassing Uitvoeren op te roepen en schrijf cleanmgr naar de opdrachtregel en druk op OK.
  2. Selecteer in het venster dat verschijnt de schijf met het geïnstalleerde besturingssysteem.
  3. Klik op "Systeembestanden opschonen".
  4. Zet dan een vinkje voor de items: Vorige Windows-installaties; Tijdelijke Windows-installatiebestanden; Windows update logbestanden.
  5. Klik op OK en wacht tot het opschonen is voltooid.

Alle overbodige bestanden die overblijven van het oude Windows worden verwijderd.

2 wegen

  1. Voer de opdrachtprompt uit als beheerder.
  2. Voer de opdracht uit: RD / S / Q "% SystemDrive% \ Windows.old"
  3. De map wordt verwijderd.

Populair per onderwerp