Hoe Installeer Ik Windows Op Een USB-flashstation

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een USB-flashstation
Hoe Installeer Ik Windows Op Een USB-flashstation

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een USB-flashstation

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een USB-flashstation
Video: How to Download and Install Windows 10 from USB Flash Drive Step-By-Step 2024, Mei
Anonim

Heel vaak doen zich situaties voor waarin u een besturingssysteem vanaf een USB-station moet installeren. Het is heel gebruikelijk bij sommige notebooks of netbooks die niet met een dvd-station worden geleverd.

Hoe installeer ik Windows op een USB-flashstation
Hoe installeer ik Windows op een USB-flashstation

Noodzakelijk

UltraISO

instructies:

Stap 1

Laten we als voorbeeld het maken van een installatie (opstartbaar) USB-flashstation met het besturingssysteem Windows 7 beschouwen. Er zijn veel manieren, maar we concentreren ons op slechts twee. In elk van deze hebt u een Win 7-installatieschijfkopie nodig.

Stap 2

Laten we eerst eens kijken naar een voorbeeld van het maken van een opstartbare USB-flashdrive met een speciaal hulpprogramma. Download het UltraISO-programma. Het is vrij eenvoudig te gebruiken, maar het heeft de nodige functies.

Stap 3

Formatteer de USB-stick voordat u ermee aan de slag gaat. Start het UltraISO-programma. Klik op het tabblad Bestand en selecteer Openen. Geef de schijfkopie van Windows 7 op.

Stap 4

Ga nu naar het tabblad Bootstrap en selecteer Burn Hard Disk Image. Geef in het veld Drive Disk uw USB-flashstation op, selecteer de USB-HDD + opnamemethode. Klik op de knop Branden. Houd er rekening mee dat de flashdrive automatisch wordt geformatteerd.

Stap 5

Als je geen toegang hebt tot internet of de mogelijkheid om programma's te downloaden, maak dan zelf een multiboot USB-flashstation. Open een opdrachtprompt. Druk hiervoor op de toetsen Win en R. Typ cmd in het veld dat verschijnt en druk op Enter.

Stap 6

Het opdrachtregelmenu verschijnt op het scherm. Formatteer de USB-stick en maak een opstartsector aan. Typ hiervoor de volgende opdrachten: Selecteer Schijf 1 (of 2 als de flashdrive werd geïdentificeerd door de tweede schijf)

Schoon

Maak partitie primair aan - maak een opstartpartitie aan.

Selecteer partitie 1 - selecteer de actieve partitie.

Actief

Format FS = NTFS Snel - snel formatteren van de flashdrive.

Toewijzen

Uitgang.

Stap 7

Nu moet u de opstartbestanden van het systeem naar de USB-stick kopiëren. Typ hiervoor de opdrachtregel E: (E is de letter van het dvd-station). Voer de opdracht CD BOOT in. Om opstartbestanden te maken, voert u het commando bootsect.exe / nt60 F: in (F is de stationsletter).

Stap 8

Kopieer de volledige inhoud van de installatieschijf of de afbeelding naar een USB-flashstation. Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: