Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een USB-stick

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een USB-stick
Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een USB-stick

Video: Hoe Installeer Ik Windows Vanaf Een USB-stick

Video: How to Download and Install Windows 10 from USB Flash Drive Step-By-Step 2022, December
Anonim

Moderne elektronische apparaten zijn niet altijd uitgerust met een drive voor het lezen van schijven, dus veel gebruikers gebruiken flashdrives om het besturingssysteem opnieuw te installeren door ze via de USB-connector op het apparaat aan te sluiten. Windows is nog steeds het meest populaire besturingssysteem. Als de grootte van de flash het toelaat, kunt u een opstartbare schijf maken om de nieuwste versies van het besturingssysteem te installeren, zoals Win7 of Win8, en de procedure is hetzelfde.

Hoe installeer ik Windows vanaf een USB-stick
Hoe installeer ik Windows vanaf een USB-stick

instructies:

Stap 1

Maak eerst een ISO-image met installatiebestanden voor de vereiste versie van Windows OS. Het kan tegen betaling worden gedownload van de officiële Microsoft-website of kan worden gemaakt vanaf een installatieschijf met een speciaal programma voor het maken van afbeeldingen. U kunt bijvoorbeeld de gratis ImgBurn-app gebruiken.

Stap 2

Bereid vervolgens een USB-flashstation voor, waarvan het volume minimaal de grootte van de afbeelding moet hebben. Formatteer uw flashstation. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de verwisselbare schijf in het dialoogvenster "Deze computer", selecteert u "Formatteren" en schakelt u in het geopende venster het selectievakje "Snelle inhoudsopgave" uit en klikt u op "Start".

Stap 3

Download en installeer de Windows 7 USB DVD Download Tool van de officiële Microsoft-website en installeer deze op uw computer. Voer de applicatie uit met beheerdersrechten na installatie. Klik in het hoofdvenster op de knop "Bladeren" en specificeer het pad naar het distributiebeeldbestand. Klik volgende".

Stap 4

Steek de flashdrive in de USB-connector. Geef in het programmadialoogvenster de naam op van de flashdrive die als opstartbare schijf zal fungeren. Start de opname door op de knop "Start" te klikken. Het programma zal eerst de schijf opnieuw formatteren en vervolgens de afbeelding naar de schijf schrijven. Het hele proces van het maken van een opstartbare USB-drive duurt ongeveer 15 minuten.

Stap 5

Om te beginnen met het installeren van Windows, steekt u de voorbereide opstartbare USB-stick in de connector van de computer waarop u het systeem wilt installeren. Start het opnieuw op en ga tijdens het opstarten naar het BIOS door op een speciale toets te drukken. Welke sleutel dit is, hangt af van de configuratie van de pc. Deze informatie wordt aangegeven in de gebruikershandleiding van het moederbord of op het beeldscherm aan het begin van de download.

Stap 6

Ga in het BIOS-menu naar het tabblad Opstarten. Het uiterlijk van het menu kan verschillen voor verschillende computerconfiguraties, dus u moet de sectie vinden waar de opstartbronnen van het besturingssysteem worden aangegeven. Standaard start het automatisch op vanaf de harde schijf. Geef uw flashstation op als opstartapparaat. Sla de wijzigingen op en ga verder met laden, waarbij u op een willekeurige toets moet drukken. Als alles correct is gedaan, begint de Windows-installatie. Het installatievenster ziet eruit als een standaardvenster, hetzelfde als bij het opstarten vanaf een dvd.

Stap 7

Volg de instructies van de installateur. Het installatieproces duurt enige tijd, waarna het nieuw geïnstalleerde besturingssysteem wordt geladen.

Populair per onderwerp