Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Megabytes Er Nog Over Zijn?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Megabytes Er Nog Over Zijn?
Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Megabytes Er Nog Over Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Megabytes Er Nog Over Zijn?

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Megabytes Er Nog Over Zijn?
Video: Upgraden, waar moet je beginnen ? 2024, Mei
Anonim

En nu komt het cruciale moment - we plaatsen de flashdrive in de USB-poort van de computer, van alle enorme inhoud vinden we een heleboel bestanden die we nodig hebben, selecteren ze en brengen ze over naar de desktop. Daarna volgen pijnlijke minuten wachten, maar op het allerlaatste moment duikt er een foutmelding op dat het geheugen van de computer vol is, er kan niets meer opgeschreven worden, maar alles wat gewist kan worden, moet gewist worden. En wat het kwaad betreft, alleen het meest noodzakelijke bestand werd niet gekopieerd … Het is jammer. Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, moet u weten hoeveel ruimte er nog is. En hiervoor moet je ofwel weten of kijken. Wat gaan we nu in principe doen.

Hoe kom je erachter hoeveel megabytes er nog over zijn?
Hoe kom je erachter hoeveel megabytes er nog over zijn?

instructies:

Stap 1

En het lijkt erop dat de technische vooruitgang zo ver is gevorderd dat er harde schijven met een volume van terabytes verschenen (en dit is maar liefst 1024 gigabyte, zoals we weten uit de cursus informatica), maar dit wordt nu al onvoldoende. Hoewel constant kopen en kopen.

Stap 2

Aan de andere kant zijn er echter ook andere manieren om met de hoeveelheid geheugen te werken. Je kunt het comprimeren, het periodiek opruimen, over het algemeen zijn er veel manieren, maar daar gaat het nu niet om.

Stap 3

Terug naar het oorspronkelijke onderwerp - hoe weet je hoeveel vrije ruimte er nog is? En niet alleen op de harde schijf van uw computer, maar in het algemeen?

In principe is dit allemaal niet zo moeilijk. Als je erover nadenkt, zullen de eigenaren van het Windows 7-besturingssysteem zich misschien niet met deze vraag bezighouden, want dankzij de gewijzigde instellingen en de verbeterde interface kun je de gratis volumes van alle digitale media en je eigen hardware observeren zonder onnodige acties. Het enige wat je hoeft te doen is naar "Mijn Computer" te gaan, en de volheid van dit of dat apparaat wordt daar weergegeven met een mooie strip.

Stap 4

Als zo'n besturingssysteem niet bestaat en we de bescheiden eigenaren zijn van eerdere versies van systemen, dan zullen we verschillende stappen moeten ondernemen. Om te beginnen gaan we ook naar "Mijn Computer". Vervolgens selecteren we het apparaat dat we nodig hebben (harde schijf, flashstation, enz.), Klik er met de rechtermuisknop op, waardoor het contextmenu verschijnt.

Stap 5

In het menu dat verschijnt, laten we onze ogen en de muiscursor helemaal naar beneden zakken, waar het tabblad "Eigenschappen" veilig is geplaatst. Als u dit item van het contextmenu activeert, wordt een venster geopend waarin het cirkeldiagram de hoeveelheid gebruikte en vrije ruimte op de media weergeeft. Typisch, bezette gebieden zijn blauw en lege gebieden zijn roze. Daarnaast zullen volledige statistieken van bestanden en mappen op de media worden verstrekt.

Aanbevolen: