Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit-systeem

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit-systeem
Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit-systeem

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit-systeem

Video: Hoe Kom Je Erachter Hoeveel Bit-systeem
Video: Dizziness and Vertigo, Part I - Research on Aging 2023, December
Anonim

Alle moderne Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen zijn door bitness onderverdeeld in 32-bits (x86) en 64-bits (x64).

Het belangrijkste verschil tussen 64-bits programma's op 64-bits systemen is dat ze toegang hebben tot geheugengrootte 2 tot en met 64. 32-bits besturingssystemen zijn beperkt tot toegang tot RAM van 2 tot 32 graden. Daarom ondersteunen 32-bits besturingssystemen niet meer dan 4 GB RAM.

Hoe kom je erachter hoeveel bit-systeem
Hoe kom je erachter hoeveel bit-systeem

instructies:

Stap 1

Bovendien beloven 64-bits systemen de gebruiker betere prestaties en betrouwbaarheid van de firewall, evenals de algehele stabiliteit van het systeem. Daarentegen bieden 32-bits systemen een breder scala aan software. Dit is vooral merkbaar op het Microsoft Windows-besturingssysteem. Voor x64-OS is echter geen enkele processor geschikt, maar slechts één waarvan de architectuur in staat is 64-bits bewerkingen uit te voeren.

Stap 2

Om de bitness van het besturingssysteem te achterhalen, gaat u in Windows XP naar het menu "Start" - "Uitvoeren". Ga in Windows Vista of Windows 7 naar "Start", selecteer "Programma's" - "Accessoires" en klik op de snelkoppeling "Uitvoeren".

Er wordt een venster geopend om toepassingen te starten. Typ "dxdiag" (zonder aanhalingstekens) erin en klik op "OK". Dit programma roept de diagnostische tool DxDiag aan. Als u het voor de eerste keer start, moet u ongeveer een minuut wachten en ook de eerste lancering bevestigen.

In het hoofdtabblad "Systeem" in de kolom "Besturingssysteem" ziet u de bitdiepte achter de volledige naam van het besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows XP Home Edition 32 bit of Windows 7 Home Extended 64 bit. De bit is in dit geval gelijk aan de waarde van de woordbit.

Aanbevolen: