Een Opstartbare Xp-flashdrive Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Xp-flashdrive Maken
Een Opstartbare Xp-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Xp-flashdrive Maken

Video: Een Opstartbare Xp-flashdrive Maken
Video: Загрузочная флешка Windows XP 2024, Mei
Anonim

Vroeg of laat wordt elke pc-gebruiker geconfronteerd met het probleem van het opnieuw installeren van Windows. Maar als er geen opstartbare schijf is en het dvd-station werkt niet, dan is het in dergelijke gevallen erg handig om een opstartbaar USB-flashstation te hebben, omdat de USB-poort veel minder vaak uitvalt dan de dvd-rom. En de flashdrive is compacter en past, in tegenstelling tot de schijf, gemakkelijk in je zak. Daarom is het beter om je vooraf te verzekeren en zo'n apparaat voor jezelf te maken.

Een opstartbare xp-flashdrive maken
Een opstartbare xp-flashdrive maken

Waar te beginnen

Voordat u begint te puzzelen over hoe u dit technologische wonder kunt maken, is het goed om te testen of uw computer vanaf een flashstation kan werken. Als deze download onmogelijk blijkt te zijn, heeft het geen zin om deze methode te proberen en een USB-flashstation te gebruiken.

U kunt controleren of het mogelijk is om het besturingssysteem vanaf een flashstation te starten door naar het BIOS-menu te gaan, waar het USB-HDD-item aanwezig moet zijn in het gedeelte First Boot Device. Als er zo'n item is, is de USB-stick met Windows niet overbodig. Een dergelijke controle is noodzakelijk voor eigenaren van oude computers, aangezien deze download bij nieuwe modellen voor 100% wordt verstrekt.

Om een opstartbare USB-drive te maken, moet u eerst een Windows XP-image hebben of vinden. U kunt het downloaden van internet of het zelf maken vanaf een opstartdiskette. Downloaden van internet is niet moeilijk. Maar om een afbeelding te maken, heb je een speciaal programma nodig. Het UltraISO-programma wordt als handiger en begrijpelijker in gebruik beschouwd, waardoor niet alleen afbeeldingen kunnen worden gemaakt, maar ook kunnen worden bewerkt. U kunt elk ander programma voor een soortgelijk doel gebruiken, maar alleen UltraISO heeft de mogelijkheid om opstartbare USB-drives te maken. Toegegeven, zoals veel betrouwbare programma's, wordt het betaald.

Proces van creatie

Het maken van de afbeelding zal geen problemen opleveren. Eerst moet u de schijf in het station plaatsen. Selecteer na het starten van het programma het item "Cd-image maken" in het menu en het programma gaat verder met actie. Bovendien hoeft u geen voorafgaande instellingen te maken, behalve om de locatie aan te geven waar de schijfkopie moet worden opgeslagen.

Een paar minuten en je bent klaar. Vervolgens hoeft u alleen maar alles naar de USB-stick zelf te schrijven. Voordat u gaat opnemen, is het beter om de USB-drive te controleren op onnodige informatie en zelfs virussen. Als er niets is dat u wilt, formatteert u het gewoon. Bovendien is een groot opslagvolume niet nodig; voor Windows XP is een flashdrive met een capaciteit tot 1 Gb voldoende.

U moet de geselecteerde flashdrive in de USB-poort plaatsen, het prachtige UltraISO-programma openen, waarmee u het afbeeldingsbestand kunt openen. Selecteer vervolgens in het menu "Bootstrapping" het item "Harde schijf branden" en druk vervolgens op de knop "Branden" om het proces te starten. Het programma selecteert automatisch het USB-station als het nieuwe medium voor de Windows XP-image.

Aan het einde van het proces is het opstartbare USB-station klaar. Je kunt het aan de sleutels bevestigen, zoals een sleutelhanger, en altijd klaar zijn voor ongebruikelijke situaties.

Aanbevolen: