Een Opstartbare Afbeelding Maken

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare Afbeelding Maken
Een Opstartbare Afbeelding Maken

Video: Een Opstartbare Afbeelding Maken

Video: Een Opstartbare Afbeelding Maken
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een opstartkopie is een virtuele kopie van een programma- of game-cd. Het grote verschil met een uitgepakte schijf is dat de installatiebestanden, distributies genaamd, worden opgeslagen in een enkel bestand in het "ISO"-formaat.

Een opstartbare afbeelding maken
Een opstartbare afbeelding maken

Noodzakelijk

UltraISO en Daemon Tools

instructies:

Stap 1

In de eerste stap is het in het begin de moeite waard om op te merken dat een virtuele cd/dvd-rom vereist is om de opstart-images te lezen. Om het te installeren, hoeft u alleen maar het shareware Daemon Tools-programma van internet te downloaden. Het is goed omdat de gratis functies voldoende zijn voor het mounten van virtuele opstartschijven. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 2

Er is ook speciale software nodig om opstartkopieën te maken. Er zijn veel van dergelijke programma's zoals bijvoorbeeld "Nero" of "Ashampoo", maar de eenvoudigste en tegelijkertijd gratis is "UltraISO". Met het programma kunt u een "ISO"-bestand maken - dwz. een opstartkopie van een schijf die zich momenteel op de cd / DVR-ROM van een computer bevindt (een kopie van een bestaande schijf), of u kunt dezelfde afbeelding maken vanuit een map met bestanden die van een schijf zijn gekopieerd.

Stap 3

Als u het resulterende ISO-bestand moet uitpakken en branden op een lege schijf, gebruikt u dezelfde "UltraISO". Selecteer "Brand schijf uit bestand" en blader naar het ISO-imagebestand. En als u een virtuele schijf op uw computer wilt gebruiken, start u na het verwijderen van de fysieke schijf "Daemon Tools", welk pictogram in het klokvak op de Windows-werkbalk zal verschijnen. Klik er met de rechtermuisknop op en zoek het item "Afbeelding monteren" in het contextmenu. Klik en selecteer het bestand met de opstartkopie via de verkenner. Ga na deze bewerking naar "Deze computer" en u ziet een nieuwe cd / dvd-rom met een virtuele schijf.

Aanbevolen: