Apparaatbeheer Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Apparaatbeheer Uitschakelen
Apparaatbeheer Uitschakelen

Video: Apparaatbeheer Uitschakelen

Video: Apparaatbeheer Uitschakelen
Video: how to turn off Recovery Your pc windows 10 । How to Disable Startup Settings 2024, Mei
Anonim

Wanneer een computer door verschillende mensen kan worden gebruikt, is het een verstandige beslissing om een deel van de controle over het systeem te beperken. Om bijvoorbeeld onverwachte operationele problemen te voorkomen, is het het beste om Apparaatbeheer uit te schakelen. Een gewone gebruiker heeft deze sectie helemaal niet nodig, en deze console kan de normale werking verstoren als deze onjuist is geconfigureerd.

Apparaatbeheer uitschakelen
Apparaatbeheer uitschakelen

instructies:

Stap 1

Open het opdrachtinvoerpaneel en roep de systeembeleideditor op. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u het menu "Uitvoeren". U kunt ook de sneltoets Win + R gebruiken. U ziet een venster voor het invoeren van een opdracht, waarin u het volgende moet typen: gpedit.msc, de punt is een vereiste. Na een tijdje wordt de Group Policy Management Console van het systeem gestart - de krachtigste tool voor het beheren van instellingen voor computergebruik. De beschreven methode werkt op Windows XP, Vista en Seven.

Stap 2

Open het gedeelte 'Beheersjablonen'. De beheerconsole ziet eruit als een venster dat in twee delen is opgesplitst. Aan de linkerkant is een boomachtige navigatiestructuur voor de parameters en instellingencategorieën. En in het rechterdeel, dat groter is, wordt een gedetailleerde beschrijving van de opties of een boom met subtielere systeeminstellingen weergegeven.

Stap 3

Zoek de sectie "Gebruikersconfiguratie" en klik op het plusteken links van deze inscriptie. Dit opent de lijst waarin u de regel "Administratieve sjablonen" moet selecteren, meestal is dit de derde subgroep in de sectie. Vouw deze groep uit door op het plusteken te klikken en open het menu Windows Components.

Stap 4

Zoek het MMC Management Console-submenu. In Windows XP lijkt de naam op "Microsoft Management Console", maar staat in dezelfde lijst met Windows-componenten. Aan de rechterkant van het venster ziet u drie regels: één met een mappictogram en twee afzonderlijke opties. Dubbelklik op de naam van de bovenste regel "Verboden en Toegestane Snap-ins". Dit opent een volledige lijst met acties waar u Apparaatbeheer kunt uitschakelen.

Stap 5

Open het menu voor het bewerken van het startbeleid. Dubbelklik hiervoor op het item "Apparaatbeheer" aan de rechterkant van de bedieningsconsole. Er wordt een venster geopend met een beschrijving van hoe deze invoegtoepassing werkt. Selecteer met de muis de optie "Uitschakelen" of "Uitgeschakeld" en klik op de knop "Toepassen" onderaan het scherm.

Stap 6

Schakel over naar het gedeelte "Extension Snapshots", dat u aan de linkerkant van de console kunt zien, en zoek en dubbelklik opnieuw op het item "Apparaatbeheer". Controleer nogmaals de optie Uitgeschakeld en klik op Toepassen.

Stap 7

Sluit het bewerkingsvenster van de console. Klik op de OK-knop onderaan het scherm, of sluit eenvoudig alle vensters met behulp van het kruisje. Soms moet u uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Aanbevolen: