Hoe Te Stoppen Met Het Controleren Van De Schijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Te Stoppen Met Het Controleren Van De Schijf?
Hoe Te Stoppen Met Het Controleren Van De Schijf?

Video: Hoe Te Stoppen Met Het Controleren Van De Schijf?

Video: Hoe Te Stoppen Met Het Controleren Van De Schijf?
Video: Hoe de boorkop te verwijderen? Verwijderen en vervangen van de boorkop 2024, April
Anonim

Vaak hebben gebruikers van pc's bepaalde problemen in verband met het gebruik van harde schijven. Een van de meest voorkomende is om het te controleren bij het opstarten van Windows.

Hoe te stoppen met het controleren van de schijf?
Hoe te stoppen met het controleren van de schijf?

Noodzakelijk

vaardigheden van een zelfverzekerde pc-gebruiker

instructies:

Stap 1

Wacht tot de controle van de harde schijf is voltooid. Dit kan lang duren, het hangt allemaal af van het volume. Na het controleren en laden van het besturingssysteem opent u de Windows Register-editor. Het register van het besturingssysteem is een van de belangrijkste componenten, die verantwoordelijk is voor bijna alle aspecten van de werking ervan. Hetzelfde geldt voor het starten van Scan Disc wanneer de computer opstart - informatie over het inschakelen van dit hulpprogramma is ook geregistreerd in het register, deze informatie is in tekstformaat, dus het is gemakkelijk om het te bewerken. De Register-editor wordt geopend met de opdracht regedit in het veld Hulpprogramma Uitvoeren, dat op zijn beurt. Wordt uitgevoerd vanuit het menu Start.

Stap 2

Zoek in het register naar een vermelding over het starten van het hardeschijfcontroleprogramma. Open hiervoor in de mappenboom aan de linkerkant de vervolgkeuzelijst HKEY_LOCAL_MACHINE. Ga vervolgens naar SYSTEM / CurrentControlSet / Control / Session Manager en selecteer het item met de naam BootExecute aan de linkerkant van het scherm. De waarde van deze instelling moet rechts in het venster worden weergegeven. Selecteer de tekst, kopieer en plak deze in een tekstdocument.

Stap 3

Sla het op in een willekeurige map op uw computer. Dit is nodig zodat u kunt terugkeren naar de vorige instellingen, als de nieuwe plotseling niet tot positieve veranderingen leiden. Wis daarna de gegevens met betrekking tot deze instelling uit het register. Wees uiterst voorzichtig bij het uitvoeren van bepaalde manipulaties met de Windows Register-editor, aangezien dit kan worden weerspiegeld in alle aspecten van de computer.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op nadat u wijzigingen hebt aangebracht in de register-editor van het besturingssysteem. Als de controleschijf niet op uw scherm verschijnt voordat Windows start, dan heeft u alles goed gedaan. Voor het geval dat, controleer uw harde schijf met behulp van speciale hulpprogramma's van derden die u op internet kunt vinden.

Aanbevolen: