De Uitvoering Van Het Programma Stoppen?

Inhoudsopgave:

De Uitvoering Van Het Programma Stoppen?
De Uitvoering Van Het Programma Stoppen?

Video: De Uitvoering Van Het Programma Stoppen?

Video: De Uitvoering Van Het Programma Stoppen?
Video: Arduino Programming Tutorials || How to "Stop" Void Loop 2024, Mei
Anonim

De meeste programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd, worden op de achtergrond uitgevoerd. Ze zijn nergens te zien behalve de taakbeheerder, maar ze laden het hele systeem. Natuurlijk moeten sommige programma's worden gestopt om RAM-ruimte vrij te maken.

De uitvoering van het programma stoppen?
De uitvoering van het programma stoppen?

De overgrote meerderheid van de software draait uitsluitend op de achtergrond. Dergelijke programma's werken niet in een venster en je kunt ze alleen zien in de lade (rechtsonder) of via de taakbeheerder. De Taakmanager is een unieke tool waarmee u alle lopende processen op uw computer kunt volgen, kunt zien hoeveel ruimte ze in beslag nemen in het RAM-geheugen en, indien nodig, kunt u het gebruiken om de uitvoering van programma's te stoppen (zowel actief als in de lade).

Taakbeheer

Om de uitvoering van een programma (behalve schadelijke software) te stoppen, kunt u naar Taakbeheer gaan. Er zijn verschillende manieren om deze tool te activeren. De gebruiker kan bijvoorbeeld op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Del drukken en er wordt een nieuwe geopend bovenop alle vensters, waarin hij "Taakbeheer openen" moet selecteren. Deze zelfde toetsencombinatie helpt bij het oplossen van veel problemen met betrekking tot het vastlopen van computers. Je kunt het anders doen. Het is noodzakelijk om met de rechtermuisknop op de pijl, die zich in de rechterbenedenhoek van het scherm bevindt, te klikken. Er verschijnt een contextmenu waarin u het item "Taakbeheer starten" moet selecteren. Met dit systeemprogramma kan de gebruiker netwerkactiviteit monitoren, de belasting van de processor bekijken (zelfs van elke core afzonderlijk), actieve applicaties, processen bekijken en, indien nodig, uitschakelen.

De uitvoering van programma's stoppen

In het geval dat de gebruiker de uitvoering van een programma moet stoppen, kunt u dit systeemproduct gebruiken. Afhankelijk van of deze applicatie actief is of niet, moet u een specifiek tabblad selecteren. Op het tabblad Toepassingen worden alleen die programma's weergegeven die niet op de achtergrond worden uitgevoerd, dat wil zeggen dat ze zichtbaar zijn. Op het tabblad "Processen" kan de gebruiker van een pc absoluut alle processen zien die op de pc worden uitgevoerd. U kunt de uitvoering van het programma stoppen op het tabblad "Toepassingen" door op de knop "Taak beëindigen" te drukken, maar u moet het eerst selecteren. Er verschijnt dan een waarschuwing. Als u de uitvoering van het programma echt wilt stoppen, bevestig dan uw keuze. In het tabblad "Processen" moet u eerst ook het gewenste proces selecteren en vervolgens op de knop "Proces stoppen" klikken. In dit geval verschijnt er ook een waarschuwing. Het is vermeldenswaard dat het beter is om die programma's die u niet kent niet uit de processen te verwijderen, aangezien hier ook systeemtaken worden weergegeven.

Aanbevolen: