Hoe U Uw Beheerdersrechten Kunt Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Beheerdersrechten Kunt Herstellen
Hoe U Uw Beheerdersrechten Kunt Herstellen

Video: Hoe U Uw Beheerdersrechten Kunt Herstellen

Video: Hoe U Uw Beheerdersrechten Kunt Herstellen
Video: Google Analytics gebruiker toevoegen (met beheerdersrechten) 2024, Mei
Anonim

Het verkrijgen van beheerdersrechten door een gebruiker in het besturingssysteem Windows versie 7 betekent het inschakelen van de ingebouwde, maar standaard uitgeschakelde computerbeheerdersaccount.

Hoe u uw beheerdersrechten kunt herstellen
Hoe u uw beheerdersrechten kunt herstellen

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met uw account en open het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken om de ingebouwde, maar standaard uitgeschakelde computerbeheerdersaccount in te schakelen. Ga naar het item "Configuratiescherm" en vouw de link "Administratieve hulpprogramma's" uit. Vouw Computerbeheer uit en open de groep Hulpprogramma's. Selecteer de sectie Lokale gebruikers en groepen en vouw het knooppunt Gebruikers uit.

Stap 2

Open het beheerdersaccount door erop te dubbelklikken en schakel het selectievakje "Account uitschakelen in het dialoogvenster dat wordt geopend" uit. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijziging door op OK te klikken. Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en selecteer het commando "Uitloggen". Gebruik het "Administrator"-account dat in het inlogvenster verschijnt en open het "Configuratiescherm".

Stap 3

Ga naar het gedeelte Gebruikersaccounts en zoek naar uw account dat moet worden verhoogd. Stel de benodigde rechten in en log in met het gewijzigde account. Houd er rekening mee dat het ingebouwde beheerdersaccount niet met een wachtwoord is beveiligd. Als u van plan bent de actieve status van dit account te behouden, moet u een nogal complex wachtwoord maken, aangezien acties namens de beheerder de hoogste prioriteit hebben. Het wordt aanbevolen dat u alle toepassingen afsluit voordat u de gebruiker wijzigt en de opdracht Afmelden gebruikt.

Stap 4

Gebruik het opdrachtregelprogramma om de beheerdersrechten van een gebruiker op een alternatieve manier te wijzigen. Om dit te doen, keert u opnieuw terug naar het hoofdsysteemmenu "Start" en gaat u naar het dialoogvenster "Uitvoeren". Typ cmd in het veld "Openen" en open het contextmenu van de Windows-opdrachtinterpreter door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 5

Selecteer Als administrator uitvoeren en voer net user Administrator / active: yes in het tekstvak van de opdrachtprompt in. Bevestig de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken en verlaat de applicatie.

Aanbevolen: