Windows Opstarten Vanuit BIOS

Inhoudsopgave:

Windows Opstarten Vanuit BIOS
Windows Opstarten Vanuit BIOS

Video: Windows Opstarten Vanuit BIOS

Video: Windows Opstarten Vanuit BIOS
Video: bios vanuit windows starten 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om het besturingssysteem te installeren. Onervaren gebruikers starten het vaak vanaf de desktop. Dit leidt er vaak toe dat het oude besturingssysteem niet wordt verwijderd en dat het nieuwe gewoon over het oude wordt geïnstalleerd. Als gevolg hiervan krijgt de gebruiker twee besturingssystemen op dezelfde harde schijfpartitie geïnstalleerd. Veel correcter is om te beginnen met het opstarten van het besturingssysteem vanuit het BIOS.

Windows opstarten vanuit BIOS
Windows opstarten vanuit BIOS

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - opstartschijf met Windows-besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Zet uw computer aan. Druk onmiddellijk daarna op de Del-knop op het toetsenbord. In plaats van de computer normaal aan te zetten, bevindt u zich in het BIOS-menu. Als u een laptop gebruikt, zijn er mogelijk andere opties in plaats van de Del-toets. U vindt deze informatie in de handleiding van de laptop of op de officiële website van de fabrikant.

Stap 2

Selecteer in het BIOS, met behulp van de pijlen op het toetsenbord (de muis is inactief), selecteer het gedeelte Boot Device en daarin - het nummer 1. Druk op Enter. Installeer de cd-rom uit de lijst met voorgestelde apparaten. Selecteer vervolgens in het BIOS-hoofdmenu Exit en druk op Enter. Daarna verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de instellingen op te slaan. Selecteer in dit venster Opslaan en afsluiten. De computer zal opnieuw opstarten.

Stap 3

Plaats de schijf met het besturingssysteem in het optische station van uw computer. Het moet opstartbaar zijn, anders start de download gewoon niet. Als het autorun disk-venster verschijnt, sluit het dan. Start je computer opnieuw op. Wanneer u het nu inschakelt, wordt het besturingssysteem automatisch geladen. Maar er kan zich een situatie voordoen wanneer het bericht Druk op een toets op het scherm verschijnt. In dit geval moet u, om de opstartschijf te activeren, op een willekeurige knop op het toetsenbord van de computer drukken. Wacht tot het eerste dialoogvenster verschijnt. Installeer het besturingssysteem op uw computer volgens de aanwijzingen van de wizard.

Stap 4

Vervolgens moet u de instellingen terugzetten, aangezien de aanwezigheid van een schijf in de drive bij het inschakelen het opstarten van de computer vertraagt. Nadat het besturingssysteem is geïnstalleerd, gaat u opnieuw naar het BIOS-menu, maar stelt u deze keer in het gedeelte Opstartapparaat uw harde schijf in als de eerste bron voor het opstarten van de computer (nummer 1). Sla de instellingen op bij het afsluiten van BIOS. De computer zal opnieuw opstarten. Nu wordt het normaal ingeschakeld.

Aanbevolen: