Windows Opstarten Via BIOS

Inhoudsopgave:

Windows Opstarten Via BIOS
Windows Opstarten Via BIOS

Video: Windows Opstarten Via BIOS

Video: Настройки BIOS ПК 2022, December
Anonim

De BIOS-software fungeert als tussenpersoon tussen het besturingssysteem en de computerhardware. Het is met zijn hulp dat u het optische station, niet de harde schijf, moet configureren als het eerste opstartapparaat voor Windows. Het uitvoeren van deze operatie vereist geen betrokkenheid van speciale computertroepen en kost niet veel tijd.

Windows opstarten via BIOS
Windows opstarten via BIOS

instructies:

Stap 1

Start je computer opnieuw op.

Stap 2

Druk meerdere keren op de Delete- of F2-toets (afhankelijk van de BIOS-versie) in de eerste seconden van het opstarten wanneer Engelse tekst op een zwarte achtergrond van het computerscherm verschijnt. De informatie over de gebruikte sleutel staat altijd onder aan het scherm en ziet eruit als Druk op Del om BIOS te openen. De toetsaanslag moet worden uitgevoerd voordat het besturingssysteem begint te laden. Anders moet u de computer opnieuw opstarten.

Stap 3

Wacht tot het BIOS Setup-venster verschijnt en selecteer de sectie Boot Device Priority. Gebruik de cursortoetsen om door de menu's te navigeren en de Enter-toets om de gewenste sectie te openen.

Stap 4

Druk op de Enter-toets om de geselecteerde partitie in te voeren en specificeer de cd-rom in het veld 1st Boot Device met de toetsen Page Up en Page Down.

Stap 5

Geef Harde schijf op in het veld 2e opstartapparaat en selecteer Afsluiten en wijzigingen opslaan om de geselecteerde wijzigingen op te slaan.

Stap 6

Ga naar het menu Afsluiten en druk op de Y-toets in het bevestigingsvenster voor het afsluiten van het BIOS.

Stap 7

Plaats de Windows-installatieschijf in het station en druk op de Enter-toets in het installatievenster.

Stap 8

Druk op de F8-toets om uw akkoord met de licentieovereenkomst te bevestigen.

Stap 9

Selecteer (of maak) een schijfpartitie om het besturingssysteem te installeren in het dialoogvenster dat wordt geopend. Bepaal het aantal en de grootte van de schijven die u nodig hebt op basis van uw computerinstellingen en gebruikersbehoeften.

Stap 10

Druk op de Enter-toets en gebruik de pijltoetsen om naar de gewenste partitie te navigeren om Windows op de geselecteerde partitie te installeren.

Stap 11

Bevestig uw keuze door op de Enter-toets te drukken en specificeer het NTFS-formaat in het nieuwe dialoogvenster voor het selecteren van het formatteringsformaat van de geselecteerde partitie.

Stap 12

Wacht tot het formatteren is voltooid en start opnieuw op.

Stap 13

Pas de systeeminstellingen aan in de vertrouwde grafische interface van Windows, volgens de systeemprompts.

Populair per onderwerp