Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Cd-station

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Cd-station
Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Cd-station

Video: Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Cd-station

Video: Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Cd-station
Video: How to install Windows without CD, DVD or USB Flash Drive ( Step by Step Instructions ) 2024, Mei
Anonim

Het installeren van Windows is een nogal langdurige procedure, en bij afwezigheid van een cd-station is het ook behoorlijk problematisch. Je kunt je plannen uitvoeren, maar je zult hier meer moeite voor moeten doen.

Hoe installeer ik Windows zonder een cd-station
Hoe installeer ik Windows zonder een cd-station

De meeste pc-gebruikers installeren Windows op hun computer met behulp van een schijf. In het geval dat de gebruiker geen cd-station heeft, wordt deze procedure een echt probleem. Hetzelfde geldt voor netbook-gebruikers, omdat ze helemaal geen schijfstation hebben. Natuurlijk kunt u Windows zonder schijf installeren, maar dit proces duurt langer.

Windows installeren vanaf USB

In het geval dat de schijf kapot is of helemaal ontbreekt, kunt u Windows op uw computer installeren met behulp van een flashstation of met een harde schijf voor installatie. De eerste optie, zoals de naam al doet vermoeden, omvat het gebruik van een USB-flashstation om Windows op uw computer te installeren. Om dit te doen, moet u het WinToFlash-programma downloaden en het uitpakken in een tijdelijke map. Vervolgens moet u het installatieprogramma van het programma uitvoeren en alle instructies volgen.

Om een installatie-flashstation te maken, moet u een Windows-schijfkopie gebruiken of een Windows-installatie-cd hebben. Het WinToFlash-programma zelf zal de gebruiker vragen om het pad naar het bestand vanuit Windows op te geven en vervolgens automatisch alle benodigde bestanden naar een USB-flashstation kopiëren dat kan worden gebruikt om het besturingssysteem te installeren. Om de flashdrive te starten, moet u de opstartparameters in het BIOS wijzigen. Het is noodzakelijk om de methode te kiezen voor het laden van HDD, LAN, USB.

Installeren met een harde schijf

Het installeren van Windows met behulp van een harde schijf is iets gecompliceerder, omdat u eerst de harde schijf zelf moet voorbereiden en alle benodigde informatie erop moet kopiëren. Om Windows met deze methode te installeren, moet u uw harde schijf aansluiten op een computer met een werkende schijf. Dan kun je Hiren's Boot CD draaien, die werkt met partities. Het is noodzakelijk om de oude partitie op de harde schijf te verwijderen en een nieuwe (of meerdere nieuwe) aan te maken.

Vervolgens moet u inloggen via de opdrachtregel, waarin u het opdrachtformaat c: / q / s invoert. Met deze opdracht wordt de harde schijf geformatteerd. Vervolgens kunt u beginnen met het kopiëren van de bestanden die het Windows-besturingssysteem installeren. In dit geval moet u alle mappen en bestanden kopiëren die de installatie uitvoeren. Daarna wordt de harde schijf aangesloten op de computer met de ontbrekende schijf, waarna automatisch de opdrachtregel wordt gestart. Op deze regel moet u de opdracht c: /i386/winnt.exe invoeren, waarmee het installatieproces van het besturingssysteem wordt gestart. Dan moet je alle standaard stappen volgen om het besturingssysteem te installeren.

Aanbevolen: