Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop Zonder Cd-rom

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop Zonder Cd-rom
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop Zonder Cd-rom

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Laptop Zonder Cd-rom

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Install Windows 10 without USB Pen drive or DVD (Easy) 2023, Januari-
Anonim

Het is gebruikelijk om USB-drives te gebruiken om het besturingssysteem te installeren op een mobiele computer die geen dvd-drive heeft. Met deze methode kunt u geld besparen op de aanschaf van een extern dvd-station.

Hoe installeer ik Windows op een laptop zonder cd-rom
Hoe installeer ik Windows op een laptop zonder cd-rom

Het is nodig

  • - Schijf met Windows Seven of Vista;
  • - USB opslag.

instructies:

Stap 1

Helaas krijgen gebruikers niet altijd de mogelijkheid om extra applicaties op een computer te installeren. Een ander nadeel van speciale hulpprogramma's voor het maken van multiboot-flashstations is de incompatibiliteit met sommige antivirusprogramma's. Gebruik in dergelijke gevallen de opdrachtregel van Windows Vista of Seven om een ​​installatie-flashstation te maken.

Stap 2

Sluit de USB-stick aan op uw computer of laptop. Kopieer belangrijke informatie van de USB-stick naar een ander medium. Open het menu Uitvoeren door tegelijkertijd op de toetsen Start en R te drukken. Vul de regel in die verschijnt met het commando cmd en druk op de toetsen Ctrl, Shift en Enter. Hierdoor kunt u de opdrachtconsole als beheerder uitvoeren.

Stap 3

Voer het commando Diskpart in en druk op Enter. Schrijf nu List disk en druk nogmaals op Enter. Ontdek het stationsnummer dat is toegewezen aan het gewenste USB-opslagapparaat. In dit voorbeeld is dat schijf 3.

Stap 4

Voer het commando Select Disk 3 in en druk op Enter. Voer nu achtereenvolgens de volgende commando's in en scheid ze door op de Enter-toets te drukken: Clean; Сreate Partition Primary; Selecteer Partitie 1; Actief; Format FS = NTFS; Toewijzen; Afsluiten.

Stap 5

Voer nu het E:-commando in en druk op Enter. In dit geval is E de letter van het dvd-station dat de Windows-installatieschijf bevat. Ga naar de map met de opstartsector van de schijf. Voer hiervoor de opdracht cd Boot in. Schrijf de benodigde bestanden naar een USB-stick. Voer hiervoor het commando bootsect.exe / nt60 F: in. In dit voorbeeld is F de letter van het USB-station.

Stap 6

Wacht tot de vereiste bewerkingen zijn voltooid. Open nu het verkennermenu of een andere bestandsbeheerder. Kopieer alle bestanden en mappen van de installatieschijf naar de hoofdmap van het USB-station. Verwijder de USB-stick veilig.

Stap 7

Sluit uw apparaat aan op de USB-poort van uw mobiele computer. Zet de laptop aan, open het BIOS-menu. Selecteer de USB-HDD-opstartprioriteit. Start uw laptop opnieuw op en installeer het besturingssysteem.

Populair per onderwerp