Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Laptop Zonder Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Laptop Zonder Schijf
Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Laptop Zonder Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Laptop Zonder Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Op Een Laptop Zonder Schijf
Video: How to Install Windows XP on Dell Computer Using CD-DVD Disk 2024, April
Anonim

Er is een manier om het besturingssysteem te installeren zonder een schijf te gebruiken. Het is ideaal voor alle netbooks, maar ook voor computers en laptops die geen diskettestation hebben.

Hoe installeer ik Windows XP op een laptop zonder schijf
Hoe installeer ik Windows XP op een laptop zonder schijf

Noodzakelijk

WinSetupFromUSB, Bootice

instructies:

Stap 1

Om het besturingssysteem Windows XP te kunnen installeren met een USB-flashstation als hoofdmedium, volstaat het helaas niet om alle bestanden van de schijf naar dit apparaat te kopiëren. Het is noodzakelijk om speciale opstartsectoren te maken die de laptop helpen het doel van de flashdrive te bepalen.

Stap 2

Download WinSetupFromUSB om een installatie-flashstation te maken. Het is niet moeilijk om het op internet in het publieke domein te vinden. Met dit hulpprogramma kunt u het proces van het maken van een USB-flashstation voor het installeren van Windows XP automatiseren.

Stap 3

Voordat u het hulpprogramma start, schakelt u de antivirussoftware uit of voegt u de.exe-bestanden in het archief toe aan de lijst met uitsluitingen.

Stap 4

Kopieer alle bestanden die voor u belangrijk zijn vanaf de flashdrive (indien aanwezig). Voer het WinSetupFromUSB-programma uit. Selecteer in de allereerste regel de USB-stick waarnaar u de archieven van het besturingssysteem gaat schrijven.

Stap 5

Vervolgens moet u een opstartbare partitie op de USB-flashdrive maken. Overweeg als voorbeeldprogramma voor dit proces het hulpprogramma Bootice. Voer het uit, selecteer uw flashkaart en klik op de knop Formatteren.

Stap 6

Selecteer in het volgende venster het derde item USB-HDD-modus (enkele partitie) en klik op de knop Volgende stap. Selecteer de bestandssysteemindeling uit de beschikbare opties. Het is beter om de typen FAT32 of NTFS te gebruiken. Druk meerdere keren op de OK-knop om het proces te voltooien.

Stap 7

Sluit het Bootice-programma en keer terug naar het vorige hulpprogramma. Zoek het menu Toevoegen aan USB-schijf en activeer de eerste regel daarin. Geef de locatie van de Windows-bestanden op. Het kan een uitgepakte systeemkopie zijn.

Stap 8

Kopieer na het voltooien van dit proces alle bestanden in de afbeelding naar uw USB-stick. Start je computer opnieuw op. Druk bij het opstarten op de F8-knop en selecteer uw USB-flashstation als het hoofdapparaat. In het menu dat verschijnt, selecteer Eerste deel van Windows XP.

Stap 9

Na de eerste herstart van de computer tijdens de installatie, selecteer Tweede deel van 2000 / XP.

Aanbevolen: