Hoe Installeer Ik Windows XP Zonder Vista Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows XP Zonder Vista Te Verwijderen
Hoe Installeer Ik Windows XP Zonder Vista Te Verwijderen

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Zonder Vista Te Verwijderen

Video: Hoe Installeer Ik Windows XP Zonder Vista Te Verwijderen
Video: Я обновил windows xp до vista 2024, April
Anonim

Veel gebruikers zijn nog steeds meer gewend en handiger om het oude, maar beproefde besturingssysteem Windows XP te gebruiken, in plaats van nieuwere opties. Dit is vooral gebruikelijk voor degenen die Vista samen met een computer of laptop hebben ontvangen. Het is heel goed mogelijk om deze twee systemen op één computer te laten "opschieten".

Hoe installeer ik Windows XP zonder Vista te verwijderen
Hoe installeer ik Windows XP zonder Vista te verwijderen

instructies:

Stap 1

Meestal ontbreekt de installatieschijf van Windows Vista. Daarom is de eerste stap het maken van een bestand met opstartinstellingen voor twee besturingssystemen. Windows XP verwijdert, net als een ouder systeem, Vista-bootloaderbestanden tijdens de installatie. Om geen onnodige problemen te veroorzaken, is het handig om alles wat u nodig hebt vooraf te configureren voordat u het systeem installeert. Start de opdrachtprompt of console. Om dit te doen, drukt u op Win + R en typt u cmd.

Stap 2

Wanneer het consolevenster wordt geopend, typt u bcdedit / create {ntldr} / d "WinXP". Alles tussen aanhalingstekens wordt alleen voor uw gemak gebruikt om het systeem in de bootloader aan te duiden, dus u kunt willekeurige tekst gebruiken. Voer vervolgens de opdracht in die de locatie van de XP-bootloader bepaalt: bcdedit / set {ntldr} device partition = C:

Stap 3

Het volgende commando specificeert de naam van de bootloader: bcdedit / set {ntldr} path / ntldr. Voer de opdracht bcdedit / displayorder {ntldr} -addlast in, deze bepaalt in welke volgorde systemen bij het opstarten worden weergegeven, dat wil zeggen, voeg een Windows XP-item toe aan het einde van de Vista-bootloader. Deze stappen moeten worden uitgevoerd met "Beheerder"-rechten, dus gebruik het juiste account.

Stap 4

Vervolgens moet u een partitie maken of wissen waarop Windows XP wordt geïnstalleerd. Het is het beste als dit de volgende partitie is na de systeemschijf. Computerbeheer openen. Dit kan vanuit het contextmenu van de computer of door de opdracht compmgmt.msc in de opdrachtregel te typen, die wordt aangeroepen door de combinatie Win + R.

Stap 5

Selecteer "Schijfbeheer". U ziet een lijst met uw logische schijfpartities. Maak een nieuwe partitie in het niet-toegewezen gebied of formatteer een bestaande schijf. Onthoud dat formatteren de informatie van de partitie zal verwijderen, ga hier zorgvuldig mee om. Geef bij het aanmaken van een sectie aan dat dit de hoofdsectie zal zijn.

Stap 6

Start op vanaf de installatieschijf van Windows XP. Voer de systeeminstallatie uit zoals gewoonlijk. Het enige verschil is dat je als partitie voor de installatie de tweede partitie gebruikt die je in het Schijfconfiguratiescherm hebt gemaakt. Onthoud dat op de eerste partitie Vista is geïnstalleerd.

Stap 7

Na de installatie, wanneer Windows XP opstart, downloadt u het hulpprogramma bootsect.exe - u hebt het nodig om de Vista-bootloader te repareren. Kopieer dit programma naar een aparte map, start bijvoorbeeld op op de D:-schijf en voer de opdrachtprompt uit (Win + R). Typ in de console D: gevolgd door cd boot en typ D: / boot / bootsect.exe / NT60 All. Herstart. U ziet een opstartmenu voor twee besturingssystemen, selecteer degene die u nodig hebt en gebruik.

Aanbevolen: