Een Taal Toevoegen Aan Windows

Inhoudsopgave:

Een Taal Toevoegen Aan Windows
Een Taal Toevoegen Aan Windows

Video: Een Taal Toevoegen Aan Windows

Video: Een Taal Toevoegen Aan Windows
Video: taal wijzigen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De besturingssystemen Windows XP en later hebben de mogelijkheid ingebouwd om tal van taalpakketten te installeren die beschikbaar zijn om te downloaden op de officiële Microsoft-website. U kunt degene toevoegen die u wilt, als dit niet automatisch is gebeurd tijdens de installatie van het systeem.

Een taal toevoegen aan Windows
Een taal toevoegen aan Windows

instructies:

Stap 1

Selecteer de gewenste talen uit de lijst tijdens de installatie van Windows. Deze parameter wordt vaak genegeerd, dus nadat de installatie is voltooid, is het systeem mogelijk in het Engels of een andere taal.

Stap 2

Zorg ervoor dat je een geconfigureerde internetverbinding hebt. In sommige gevallen zal Windows tijdens de installatie automatisch de juiste taal laden. Lees ook aandachtig de beschrijving van uw systeemversie: de gelicentieerde schijven geven meestal de talen aan die standaard kunnen worden geïnstalleerd.

Stap 3

Probeer handmatig uw voorkeurstaal in te stellen met behulp van de meegeleverde Windows-opstartschijf. Ga naar de hoofdmap en zoek naar de map Talen. Klik op het uitvoerbare bestand erin en geef de instellingen op die bij u passen. Mogelijk is een internetverbinding vereist om de taal in te stellen.

Stap 4

Ga naar het menu Start, selecteer Configuratiescherm, vervolgens Tijd, taal en regio instellen en klik op het tabblad Regionale en taalopties. Selecteer Talen en toetsenborden en vervolgens Talen toevoegen/verwijderen.

Stap 5

Volg de instructies op het scherm om de download te initialiseren en het taalpakket te installeren, en sla het vervolgens op een handige locatie op de harde schijf van uw computer op. Zodra de download is voltooid, kan de taal worden ingesteld op de standaardtaal voor het besturingssysteem.

Stap 6

Bezoek de speciale pagina voor het installeren van taalpakketten op de Microsoft-website, blader door de lijst totdat u degene vindt die u nodig hebt en klik op de koppeling Downloaden. Zorg ervoor dat het taalpakket geschikt is voor uw besturingssysteem.

Stap 7

Selecteer de optie "Taal installeren", sluit vervolgens uw browser en navigeer naar de map waar u de gedownloade bestanden hebt opgeslagen. Voer de installatie uit en volg de instructies op het scherm om het toevoegen van de nieuwe taal te voltooien.

Aanbevolen: