Een Onleesbare Schijf Lezen

Inhoudsopgave:

Een Onleesbare Schijf Lezen
Een Onleesbare Schijf Lezen

Video: Een Onleesbare Schijf Lezen

Video: Een Onleesbare Schijf Lezen
Video: Begrijpend lezen met deze 7 stappen werkt! 2024, Mei
Anonim

Als hij enkele tientallen onleesbare schijven vindt, gooit iemand ze gemakkelijk weg. Iemand daarentegen denkt na over de mogelijkheid van herstel en kopiëren naar een pc. Zeker als de benodigde software op de schijven is gevonden.

Een onleesbare schijf lezen
Een onleesbare schijf lezen

Noodzakelijk

  • -Computer;
  • -schijven;
  • - meerdere aandrijvingen;
  • -programma SuperCopy;
  • -programma BadCopy;
  • -programma Nero;
  • -programma Alcohol;
  • -schoonmaak doekjes;
  • - vrieskamer.

instructies:

Stap 1

Een schijf is een kwetsbaar ding om onleesbaar te worden, een paar krasjes is voldoende. Zorg er eerst voor dat uw drive de gedetecteerde schijf daadwerkelijk kan lezen. Optische media kunnen de vorm hebben van cd-rom, cd-rw, cd-r of dvd-rom, dvd-rw. Al deze formaten zijn verschillend, de schijf moet passen bij het opslagmedium. Controleer de beschikbare schijven op verschillende hardware.

Stap 2

Controleer vervolgens op schade aan de schijf. Neem geen risico als u spanen, barsten of ernstige schade aantreft. De schijf kan barsten in het station, in welk geval u de fragmenten moet verwijderen.

Stap 3

Als de schijf wordt weergegeven maar niet wordt geopend op uw pc, probeert u het volgende:

- gebruik speciale programma's. Bijvoorbeeld SuperCopy, BadCopy. Houd er rekening mee dat deze software in principe alleen beschadigde gebieden weet over te slaan. Het helpt als u een schijf met films of muziek probeert te herstellen, dit werkt niet met games.

- Poets de schijf met een zijden of katoenen doek. Let op nieuwe krassen. Maak bewegingen, beginnend vanuit het midden, soepel naar de randen, maar niet in een cirkel.

- veeg de schijf schoon met een speciaal servet. Deze antistatische doekjes zijn verkrijgbaar bij computerwinkels.

Stap 4

Leg de schijf ongeveer dertig minuten in de vriezer. Wikkel het in een zak om vocht buiten te houden. Dit is waarom het helpt: een gekoelde schijf duurt langer om op te warmen en de schijf heeft tijd om informatie te lezen. Het belangrijkste is om de schijf niet in de vriezer te overbelichten, de schijf wordt kwetsbaarder en kan breken.

Stap 5

Maak een schijfkopie met programma's zoals Alcohol of Nero, kopieer bestanden van de afbeelding. Het virtuele systeem dwingt de schijf om zorgvuldiger om te gaan met informatie. Probeer informatie van de schijf te halen met Slow CD, Nero Drive Speed. Schijven kunnen op verschillende snelheden worden gelezen, deze programma's worden gebruikt om de snelheid te bepalen.

Stap 6

Veeg de disc schoon met een zachte doek en afwasmiddel. Dit helpt als de schijf erg verward is. Denk eraan dat u de schijven niet kunt afvegen met aceton of benzine. Na zo'n natte reiniging moet de schijf volledig drogen.

Veeg de droge schijf af met een doek gedrenkt in plantaardige olie. Olie geleidt geen elektriciteit, het is niet zo vloeibaar als water en bovendien blijft het in een kras. Zelfs beschadigde gegevens kunnen worden hersteld.

Aanbevolen: