Hoe Een Onleesbare Schijf Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Onleesbare Schijf Te Repareren
Hoe Een Onleesbare Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Onleesbare Schijf Te Repareren

Video: Hoe Een Onleesbare Schijf Te Repareren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

De situatie waarin het niet mogelijk is om een cd normaal af te spelen of er gegevens van te kopiëren, is bij veel gebruikers bekend. Het is vooral onaangenaam als er enkele unieke bestanden op de schijf zijn opgenomen - bijvoorbeeld een archief met foto's. U kunt proberen een onleesbare schijf te herstellen.

Hoe een onleesbare schijf te repareren
Hoe een onleesbare schijf te repareren

Noodzakelijk

  • - zachte doek;
  • - Tandpasta;
  • - programma's voor informatieherstel;

instructies:

Stap 1

Meestal beïnvloeden krassen op de schijf en verschillende soorten vuil de leesbaarheid van informatie. Goedkope schijven zijn het meest storingsgevoelig, hun lage prijs wordt juist verklaard door de lage kwaliteit van de beschermende coating. Als de schijf niet meer leesbaar is of als u niet alle informatie kunt lezen, onderzoek dan zorgvuldig het werkoppervlak. Verwijder eventueel aanwezig vuil met een zachte doek die licht bevochtigd is met water.

Stap 2

Gebruik voor ondiepe krassen een eenvoudige methode met goede resultaten. Breng tandpasta aan op een vochtige doek en polijst het beschadigde gebied. Er zijn enkele subtiliteiten: je moet over de krassen polijsten. Meestal gaan krassen langs de opgenomen tracks, dus polijsten moet worden gedaan vanuit het midden van de schijf naar de randen. Als de schijf erg bekrast is, kan dit werk tot een half uur duren. Spoel vervolgens de pasta af, spoel de schijf af, droog hem af, veeg hem af met een zachte doek en probeer hem af te spelen.

Stap 3

Als de schijf nog steeds onleesbaar is of als u hem niet wilt polijsten, gebruik dan speciale hulpprogramma's. Een van de beste in dit opzicht is het AnyReader-programma, u kunt downloadlinks vinden op internet. Na het downloaden van het programma, installeer het en voer het uit. In het programmavenster dat wordt geopend, worden de herstelopties aangegeven, meestal is de eerste nodig - "Bestanden kopiëren van beschadigde media". Selecteer dit item en klik op Volgende.

Stap 4

Het programma opent de schijf, markeer in de lijst met de selectievakjes de bestanden die u moet opslaan en klik opnieuw op "Volgende". Geef in het nieuwe venster de map op waarin de herstelde bestanden worden opgeslagen. Klik volgende. Het kopiëren van het bestand begint. Na voltooiing zal het rapport dat verschijnt informatie geven - of het mogelijk was om het bestand volledig te kopiëren.

Stap 5

Om gegevens te herstellen, kunt u andere hulpprogramma's gebruiken: Max Data Recovery, File Salvage, NSCopy. Goede resultaten worden verkregen door het IsoBuster-programma, waarmee informatie van de meest problematische schijven kan worden gehaald. Het nadeel is dat het langzaam werkt. Het is handig om dit programma 's nachts uit te voeren - tegen de ochtend wordt de schijfkopie gemaakt.

Aanbevolen: