Een Onleesbare Schijf Openen

Inhoudsopgave:

Een Onleesbare Schijf Openen
Een Onleesbare Schijf Openen

Video: Een Onleesbare Schijf Openen

Video: Een Onleesbare Schijf Openen
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Misschien krijgt iedereen die informatie op schijven opslaat vroeg of laat een dergelijk probleem wanneer de computer ze niet kan openen vanwege talloze krassen en andere beschadigingen. Vaak worden dergelijke schijven onmiddellijk naar de prullenbak gestuurd, maar u moet niet haasten, u kunt proberen de verloren informatie te herstellen en deze naar een ander medium te overschrijven. Verschillende eenvoudige manieren zullen u hierbij helpen.

Een onleesbare schijf openen
Een onleesbare schijf openen

Noodzakelijk

  • - beschadigde schijf;
  • - katoen of zijde;
  • - speciale antiseptische doekjes;
  • - zachte doek en afwasmiddel.

instructies:

Stap 1

Controleer eerst of uw schijf de gedetecteerde schijf überhaupt kan openen en lezen. Zo niet, raak dan niet meteen in paniek, controleer deze schijf op een andere computer. Controleer vervolgens de media op eventuele krasschade. Als u barsten, schilfers of andere ernstige schade aantreft op de schijf, probeer deze dan niet op uw computer te openen. Anders kan het vanwege de draaisnelheid gewoon in de schijf barsten en krijgt u een ander probleem in de vorm van fragmenten, die dan van de schijf moeten worden verwijderd.

Stap 2

Als uw computer de schijf detecteert, maar deze niet opent, probeer dan speciale programma's zoals BadCopy of SuperCopy. Maar houd er rekening mee dat ze alleen beschadigde delen van de schijf kunnen missen. Deze eigenschap is handig voor het herstellen van audio- en videobestanden. Wat betreft games, deze methode is hier niet effectief.

Stap 3

Poets de media met een katoenen of zijden doek. Dit moet worden gedaan in de richting van het midden van de schijf naar de randen, maar in geen geval in een cirkel. Probeer alles heel voorzichtig te doen om de schijf niet nog meer te beschadigen. In plaats van een doek kunt u speciale antistatische doekjes gebruiken, die in elke computerwinkel worden verkocht.

Stap 4

Een andere ietwat ongebruikelijke manier is om een beschadigde schijf een half uur in de vriezer te leggen, nadat je deze eerst in een plastic zak hebt gewikkeld die voorkomt dat schadelijk vocht binnendringt. De media die op deze manier worden gekoeld, zullen langer opwarmen en gedurende deze tijd heeft de schijf de tijd om alle informatie te lezen die u nodig hebt. Zorg er echter voor dat u de schijf niet overbelicht in de koelkast, anders wordt deze kwetsbaar, wat vervolgens kan leiden tot breuk.

Stap 5

Om een onleesbare schijf te openen, veegt u deze af met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Dit helpt vingerafdrukken of vegen van de schijf te verwijderen. Wacht na deze procedure tot de schijf helemaal droog is.

Aanbevolen: