Een Alleen-lezen Bestand Van Schijf Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Alleen-lezen Bestand Van Schijf Verwijderen
Een Alleen-lezen Bestand Van Schijf Verwijderen

Video: Een Alleen-lezen Bestand Van Schijf Verwijderen

Video: Een Alleen-lezen Bestand Van Schijf Verwijderen
Video: Een Word bestand als "Alleen lezen" opslaan 2024, April
Anonim

De noodzaak om het kenmerk "Alleen-lezen" te wijzigen kan ontstaan bij het kopiëren en verplaatsen van sommige Windows-systeembestanden om ze volledig te kunnen gebruiken. Een persoonlijk PST-bestand voorkomt bijvoorbeeld dat Outlook normaal start als het alleen-lezen-kenmerk aanwezig is.

Een alleen-lezen bestand van schijf verwijderen
Een alleen-lezen bestand van schijf verwijderen

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de procedure uit te voeren voor het verwijderen van het kenmerk "Alleen-lezen" uit een bestand op schijf tijdens een kopieerbewerking.

Stap 2

Typ cmd in het veld Openen en klik op OK om de uitvoering van de opdracht te bevestigen om de opdrachtprompttool uit te voeren.

Stap 3

Voer de waarde xcopy stationsnaam in: *. * Path_to_required_file / h / e in het tekstvak van de opdrachtregel om het programma Xcopy.exe op de cd te gebruiken en bevestig de geselecteerde opdracht door op de functietoets Enter te drukken.

Stap 4

Lees meer over de andere functies van Xcopy.exe door xcopy /? te typen in het tekstvak van de opdrachtprompt en op de functietoets Enter te drukken om de opdracht te bevestigen.

Stap 5

Zoek het bestand dat moet worden bewerkt in het programma "Windows Verkenner" en roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop te klikken om de bewerking van het handmatig wijzigen van het kenmerk "Alleen-lezen" uit te voeren.

Stap 6

Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Algemeen" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 7

Schakel het selectievakje Alleen-lezen uit en klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Keer terug naar het hoofdmenu Start voor de alternatieve procedure om het kenmerk Alleen-lezen te verwijderen met de opdracht Attrib en ga naar Uitvoeren.

Stap 9

Typ cmd in het veld Openen en klik op OK om te bevestigen dat de opdrachtregel is gestart.

Stap 10

Typ attrib /?In het tekstvak van de opdrachtregel om de gewenste opdracht te definiëren en druk op de functietoets Enter.

Stap 11

Gebruik de waarde attrib -r -s DriveName: FileName om de Read Only- en System-attributen uit het geselecteerde bestand te verwijderen en bevestig de opdracht door op de softkey Enter te drukken.

Aanbevolen: