Hoe De Kracht Van Een Videokaart Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van Een Videokaart Te Vergroten
Hoe De Kracht Van Een Videokaart Te Vergroten

Video: Hoe De Kracht Van Een Videokaart Te Vergroten

Video: Hoe De Kracht Van Een Videokaart Te Vergroten
Video: Hoe GROTERE ARMEN te pompen (TOP-oefeningen) 2024, Mei
Anonim

De kracht van bijna elke moderne videokaart kan worden vergroot. Feit is dat alle grafische adapters met fabrieksinstellingen worden geleverd en om het veilig te spelen stellen fabrikanten de processorfrequentie en geheugensnelheid niet op het maximum. Met standaard koeling kan de videokaart zonder problemen met 10-15% worden overklokt. Gebruik je extra koeling, dan kan het vermogen van de grafische adapter met meer dan 20% worden overklokt. Dit zal de prestaties van het bord in videogames aanzienlijk verbeteren.

Hoe de kracht van een videokaart te vergroten
Hoe de kracht van een videokaart te vergroten

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - ATI- of nVidia-videokaart;
  • - Catalyst Control Center-software voor ATI-videokaart;
  • - RivaTuner-software voor nVidia-videokaart

instructies:

Stap 1

Als je een ATI grafische kaart hebt, moet je de Catalyst Control Center-software installeren om te overklokken. Het zou op de driverschijf moeten staan. U kunt deze applicatie ook downloaden van de officiële website van het bedrijf. Installeer de applicatie en start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 2

Nadat u de pc opnieuw hebt opgestart, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteert u Control Center in het contextmenu dat verschijnt. Vink in het venster dat verschijnt het item "Geavanceerd" aan en klik op "Volgende". Er verschijnt een venster met geavanceerde instellingen van het programma. Er is een pijl in de linkerbovenhoek. Klik erop met de linkermuisknop en selecteer vervolgens ATI Overdrive. Klik in het venster dat verschijnt op het slotpictogram. Dit ontgrendelt de toegang tot het overklokken van de parameters van de videokaart.

Stap 3

Let nu op de twee strepen. Er zitten schuifregelaars op. Door deze schuifregelaars te verplaatsen, kunt u de kracht van uw grafische kaart vergroten. Verplaats eerst de bovenste schuifregelaar iets naar rechts. Dit verhoogt de snelheid van de videokaartprocessor. Verplaats daarna ook de schuifregelaar op de onderste strip. Op deze manier verhoog je de snelheid van het videokaartgeheugen. Klik vervolgens op "Toepassen" en OK. De kracht van de videokaart is vergroot. Als de videokaart goed werkt met deze parameters, kun je proberen het vermogen iets meer te verhogen.

Stap 4

Als je een nVidia grafische kaart hebt, heb je de RivaTuner-software nodig. Download het en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Uw grafische kaartmodel wordt in het hoofdmenu geschreven. Er is een pijl naast de naam van de kaart. Klik erop en selecteer in het menu dat verschijnt "Systeeminstellingen op laag niveau". Er verschijnt een venster met twee strepen. Door de schuifregelaars naar rechts te verplaatsen, wordt de kracht van uw grafische kaart vergroot. De procedure is hetzelfde als in het vorige geval.

Aanbevolen: