Een .scr-bestand Openen

Inhoudsopgave:

Een .scr-bestand Openen
Een .scr-bestand Openen

Video: Een .scr-bestand Openen

Video: Een .scr-bestand Openen
Video: How to remove .SCR or Screensaver virus from your Computer 2024, April
Anonim

Het. SCR-bestand is een scriptbestand en bevat een reeks opdrachten die het systeem moet uitvoeren. U kunt het maken met behulp van een compilerprogramma of het handmatig schrijven. Vaak worden Windows-schermbeveiligingen gedistribueerd onder bestanden met deze extensie. Deze objecten bevatten vaak schadelijke code, dus het wordt niet aanbevolen om ze uit te voeren, tenzij u zeker weet dat ze veilig zijn.

Een.scr-bestand openen
Een.scr-bestand openen

Om een bestand met het. SCR-formaat te openen, kunt u speciale programma's gebruiken die speciaal voor deze taak zijn ontwikkeld. Er zijn een groot aantal toepassingen en vaak vertegenwoordigen ze geen universele oplossing, waardoor slechts een kleine lijst met acties met het. SCR-bestand kan worden uitgevoerd. Hieronder staan de meest voorkomende en populaire hulpprogramma's.

Programma's voor het werken met SCR-bestanden

Top Screen Saver Builder - hiermee kunt u een standaard scr-bestand of een zelf-installerend herdistribueerbaar bestand maken. Dit programma is een goede keuze als u een screensaver wilt maken (statische of geanimeerde afbeelding die verschijnt enige tijd nadat het computersysteem inactief is). Ook voor dit doel kunt u het hulpprogramma Any Logo Screensaver Creator gebruiken, dat de gebruiker meer geavanceerde functies biedt.

In het geval dat u bepaalde bronnen uit. SCR-bestanden moet extraheren, kunnen ook programma's voor deze doeleinden worden gebruikt. Een goed voorbeeld is het hulpprogramma AT File Mole, waarmee je niet alleen mediabronnen uit scriptbestanden kunt extraheren, maar ook kunt bewerken. De applicatie heeft een eenvoudige navigatie, die is gemaakt in de stijl van Windows Verkenner, waardoor het gemakkelijk en prettig is om erin te werken. De gebruiker hoeft alleen maar de bestandsstructuur te onderzoeken, uit te zoeken welke mappen de benodigde bronnen bevatten en deze na eenvoudige manipulaties uit te pakken. Daarnaast heeft AT File Mole al bewerkingstools, wat ook belangrijk is.

Ook kunnen de meeste bekende beeldlezers. SCR-bestanden openen en de daarin verborgen afbeeldingen weergeven. Een van deze programma's is bijvoorbeeld WSQ-viewer, die een laconieke interface heeft en een vrij hoge werksnelheid op alle pc-configuraties.

Neem veiligheid in acht

Hoe triest het ook mag klinken, maar over het algemeen is het. SCR-formaat populair onder cybercriminelen die, door kwaadaardige code te maskeren met behulp van deze bestanden, toegang krijgen tot de persoonlijke gegevens van de gebruiker. De gebruiker hoeft het scriptbestand maar één keer op zijn pc uit te voeren. Wees daarom voorzichtig voordat u ze opent, want het is voldoende om het bestandspictogram te vervangen en het ziet er al heel anders uit. Trouwens, om het pictogram te wijzigen, kunt u de Exe Icon Changer of de analoge Customicons gebruiken.

Aanbevolen: