Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Openen
Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Openen

Video: Hoe Een Wachtwoord Op Een Computer Te Openen
Video: Inloggen zonder wachtwoord 2024, April
Anonim

Wachtwoorden worden vaak vergeten en verloren, en dit geldt ook voor wachtwoorden voor computeraanmelding. Daar houdt het leven echter niet op en u kunt nog steeds inloggen op uw thuiscomputer en zelfs zonder het besturingssysteem opnieuw te installeren.

Hoe een wachtwoord op een computer te openen
Hoe een wachtwoord op een computer te openen

Noodzakelijk

  • - dunne schroevendraaier;
  • - trui.

instructies:

Stap 1

BIOS-wachtwoord is een traditionele manier om uw pc te beschermen tegen ongeoorloofde onbevoegde inmenging. Er zijn twee manieren om het BIOS te flashen zonder extra technische hulpmiddelen. Beide zijn redelijk betaalbaar en vereisen niet veel inspanning.

De eerste manier. BIOS-instellingen bevinden zich in het CMOS-geheugen. Om het CMOS-geheugen te wissen, zet u uw pc uit en installeert u een jumper die de jumperpinnen kortsluit.

Zet daarna de pc aan - deze zal niet opstarten, maar de CMOS-instellingen worden teruggezet naar nul.

Verwijder de jumper en zet de pc weer aan. Er verschijnt een venster op de monitor waarin u wordt gevraagd op F1 te drukken - dit is nodig om een nieuwe instelling van BIOS-parameters uit te voeren.

Als je van de standaardinstellingen houdt, druk je op de F1-toets, selecteer je de knop "Opslaan en afsluiten" in het BIOS-menu en klik je erop. Uw pc zal volledig opstarten.

En als u wilt - voer uw persoonlijke instellingen in en selecteer daarna de knop "Opslaan en afsluiten".

Stap 2

De tweede methode is goed voor alle moederborden.

Uw pc is uitgeschakeld, maar zelfs als deze is uitgeschakeld, wordt het moederbord van stroom voorzien door een kleine batterij op het bord. Dit helpt de pc de BIOS-instellingen te onthouden, inclusief het inlogwachtwoord van de computer.

Haal de stekker van uw pc uit het stopcontact - dit is een must. Verwijder voorzichtig de linkerklep van de systeemeenheid en zoek de batterij - deze is duidelijk zichtbaar, u kunt hem gemakkelijk vinden.

Gebruik een schroevendraaier om de batterij te verwijderen en plaats deze binnen een paar minuten terug. BIOS-wachtwoord is gewist.

Plaats het deksel terug.

Als het BIOS niet onafhankelijk kan bepalen vanaf welke media uw besturingssysteem zal opstarten, noteer het dan.

Aanbevolen: