Hoe De Bug Op Te Lossen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bug Op Te Lossen?
Hoe De Bug Op Te Lossen?

Video: Hoe De Bug Op Te Lossen?

Video: Hoe De Bug Op Te Lossen?
Video: Ubertesters - How to: Bug submission 2024, April
Anonim

U moet systeemfouten op verschillende manieren oplossen. Het optreden van een fout kan worden veroorzaakt door een softwareconflict, software die lange tijd niet is geüpdatet of u heeft gewoon heel lang geen diagnose uitgevoerd (wat voor de juiste werking van het besturingssysteem is aanbevolen om regelmatig uit te voeren).

probleem oplossen
probleem oplossen

instructies:

Stap 1

Het is beter om te beginnen met het controleren op mogelijke fouten en het repareren van de huidige met de standaardhulpmiddelen die bij het besturingssysteem worden geleverd. Ten eerste is het het beste om een snelle controle op fouten uit te voeren met behulp van de standaard tool "controleer schijf op fouten". Als u een Windows-besturingssysteem hebt geïnstalleerd, kunt u de controle als volgt initialiseren: klik met de rechtermuisknop op de schijf met het geïnstalleerde besturingssysteem, klik vervolgens op "eigenschappen", selecteer vervolgens het tabblad "service" en klik vervolgens op het item "controleer het volume op fouten" … De controle duurt niet lang en kan soms ernstige systeemproblemen oplossen. U moet zich echter niet tot deze controle beperken.

Stap 2

De standaardmethode om het systeem op fouten te controleren, kan ook het defragmenteren van de schijf zijn. U kunt het defragmentatieprogramma als volgt uitvoeren: Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie. Deze controle is erg handig voor de harde schijf en lost vaak enkele operationele problemen op. Het is daarom raadzaam om regelmatig (bij voorkeur eens per half jaar) een dergelijke controle uit te voeren.

Stap 3

Heel vaak verschijnt er een systeemfout omdat het besturingssysteem lange tijd niet is bijgewerkt. Dit geldt met name voor Windows XP. Het punt is dat gebruikers niet altijd het nieuwste Service Pack installeren. Maar sommige moderne programma's vereisen de verplichte installatie ervan. Daarom starten toepassingen soms om deze reden niet. Bij het ontbreken van diagnostische berichten weet de gebruiker echter niet wat er aan de hand is. Om systeemfouten vooraf te voorkomen, moet u daarom Windows XP upgraden naar Service Pack 3.

Stap 4

Een veelvoorkomende oorzaak van systeemfouten is softwareconflict. Bijvoorbeeld bij het tegelijkertijd installeren van meerdere antiviruspakketten. Hetzelfde geldt voor veel andere programma's. Zij, die dezelfde functies uitoefenen, kunnen in conflict komen. Om een dergelijke situatie te voorkomen, moet u ofwel een van deze programma's verwijderen of deze uitsluiten van het starten (verwijder het bijvoorbeeld van de opstartlijst).

Aanbevolen: