Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Zodat Deze Niet Vertraagt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Zodat Deze Niet Vertraagt
Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Zodat Deze Niet Vertraagt

Video: Hoe U Uw Computer Kunt Opschonen Zodat Deze Niet Vertraagt

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Computer sneller maken/opschonen (Tips Windows 10) - Hulpstation, computerhulp aan huis 2023, Februari
Anonim

Veel gebruikers vragen zich af hoe ze hun computer moeten opschonen, zodat deze niet vertraagt ​​en stabiel blijft werken onder dagelijkse belasting. Om dit te doen, moet u niet alleen alle onnodige bestanden verwijderen, maar ook speciale services en services gebruiken.

U kunt uw computer opschonen zodat deze niet vertraagt
U kunt uw computer opschonen zodat deze niet vertraagt

instructies:

Stap 1

In feite wordt de verslechtering van de prestaties van het besturingssysteem niet altijd geassocieerd met de aanwezigheid van een groot aantal programma's op de harde schijf. Daarom betekent het vaak schoonmaken van een computer, zodat deze niet vertraagt, het onderhoud uitvoeren met behulp van speciaal gereedschap. Defragmenteer eerst de C:-schijf (Start - Programma's - Systeemwerkset - Defragmenteren). Deze procedure organiseert bestanden en hun componenten, die na verloop van tijd hun integriteit verliezen en het geheugen van de computer verstoppen. Even geduld, de operatie kan enkele minuten tot een hele dag duren, afhankelijk van de snelheid van het systeem en de toestand ervan.

Stap 2

Maak uw computer schoon van virussen zodat deze niet langer langzamer gaat. Zelfs als u al een antivirusprogramma gebruikt, betekent dit niet dat het systeem volledig virusvrij is. U kunt proberen extra gratis en eenvoudige antivirusprogramma's te installeren en uw computer opnieuw te scannen. Programma's als 360 Total Security en Avast helpen je hierbij. Ze verwijderen effectief virussen, evenals verschillende kwaadaardige elementen, systeemrommel, enz.

Stap 3

Wis de cache van de browser waarmee u toegang krijgt tot internet. Caches zijn tijdelijke bestanden die de computer opslaat om de toegang tot vaak bezochte pagina's te versnellen. Bovendien kunnen er veel ongewenste elementen tussen zitten, die alleen maar vrije ruimte innemen en de stabiliteit van het systeem verslechteren. Ga naar je browserinstellingen, zoek het tabblad "Cache" en selecteer de wisfunctie. Vergeet ook niet uw browsergeschiedenis en extra bestanden te verwijderen in het gedeelte Downloads.

Stap 4

De standaardhulpprogramma's van het Windows-besturingssysteem zijn niet altijd goed bestand tegen het opschonen ervan, dus u kunt extra en gratis programma's installeren door ze van internet te downloaden. De meest populaire toepassingen van dit type zijn AVG PC TuneUp, System Cleaner, Yet Another Cleaner en enkele andere. Met behulp hiervan kunt u onnodige programma's en bestanden volledig van uw computer verwijderen, het opstarten van het systeem versnellen en zelfs problemen in het systeemregister oplossen, wat erg belangrijk is, omdat verschillende virussen en defecte programma's de integriteit ervan schenden en tot crashes leiden in Windows.

Stap 5

Verwijder onnodige items bij het opstarten, zodat de computer niet langer langzamer gaat werken na het starten van het besturingssysteem. Druk op de toetsencombinatie Win + R en voer het woord msconfig in. Schakel op het tabblad Opstarten alle verdachte items uit (bijvoorbeeld vreemde en onbekende programmanamen), evenals processen die alleen geheugen gebruiken, bijvoorbeeld Adobe, Office, enz. Hier kunt u ook items rangschikken op het tabblad Services. Het uitschakelen van onnodige services kan de prestaties van het systeem aanzienlijk versnellen, maar het wordt niet aanbevolen om deze sectie zelf te configureren zonder speciale kennis of hulp van een specialist.

Populair per onderwerp