Hoe U Uw Monitor Instelt Zodat Uw Ogen Niet Moe Worden

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Monitor Instelt Zodat Uw Ogen Niet Moe Worden
Hoe U Uw Monitor Instelt Zodat Uw Ogen Niet Moe Worden

Video: Hoe U Uw Monitor Instelt Zodat Uw Ogen Niet Moe Worden

Video: Hoe U Uw Monitor Instelt Zodat Uw Ogen Niet Moe Worden
Video: Gezicht zonder rimpels, als een baby. Mu Yuchun - gezichtsmassage. 2023, April
Anonim

Oogvermoeidheid tijdens het werken op een computer is een veelvoorkomend probleem. De beslissing hangt af van het type monitor dat wordt gebruikt en van de individuele kenmerken van het gezichtsvermogen van een persoon.

Hoe u uw monitor instelt zodat uw ogen niet moe worden
Hoe u uw monitor instelt zodat uw ogen niet moe worden

instructies:

Stap 1

Als een persoon een oude CRT-monitor gebruikt, zijn de belangrijkste factoren die het menselijk zicht beïnvloeden de verversingssnelheid en helderheid van het scherm. De frequentie voor een bepaald type monitor is hoe vaak de fosforpunten die het beeld op het monitorscherm vormen, worden verlicht. Helderheid beïnvloedt hoe helder deze achtergrondverlichting is.

Hoe hoger de verversingssnelheid van het CRT-beeldscherm, hoe lager de belasting van de ogen, omdat het menselijk oog erg gevoelig is voor lage frequenties. Aan de andere kant moet de helderheid enigszins worden onderschat, zodat de ogen langzamer vermoeid raken. Dit geldt vooral voor degenen die vaak tekst van de monitor lezen. U kunt experimenteel de optimale frequentie en helderheid van het scherm instellen.

Stap 2

De meeste moderne monitoren worden vervaardigd met behulp van een vloeibare kristalmatrix. Frequentie in dergelijke monitoren is een secundaire parameter. Het knelpunt is de helderheid van de LCD-monitor en de helderheid ervan. Evenzo moet bij CRT-monitoren de helderheid optimaal worden aangepast, zodat de ogen niet moe worden van het werk. Als het niet kan worden aangepast zoals je zou willen, dan is het de moeite waard om te proberen de helderheid aan te passen. De balans tussen schermhelderheid en helderheid is de sleutel tot gezonde ogen bij het gebruik van een LCD-monitor.

Stap 3

De monitorinstellingen zijn niet voldoende om oogvermoeidheid te voorkomen. Het is noodzakelijk om een aantal eenvoudige regels te volgen om overmatige belasting van de gezichtsorganen te voorkomen. Allereerst is het de afstand van de monitor tot de ogen. Het moet op zijn minst een armlengte afstand zijn. Ten tweede moet het hoofd van de persoon iets hoger dan de monitor worden geplaatst. Met andere woorden, de blik op de monitor moet van boven naar beneden worden gericht.

En het allerbelangrijkste: de werkplek moet regelmatig worden getraind voor de ogen. De duur is 15 minuten voor 1 uur computerwerk. Sta op van de werkplek en sluit je ogen, bedek ze met je handpalmen. Dan is het nodig om verschillende cirkelvormige bewegingen te maken met de oogbollen met de klok mee en tegen de klok in. Het einde van de oogtraining moet frequent knipperen met de ogen zijn. Dit zal de bloedtoevoer naar de ogen verhogen en de oogspieren versterken.

Populair per onderwerp