Hoe Maak Je Een Gloed In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gloed In Photoshop
Hoe Maak Je Een Gloed In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Gloed In Photoshop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2023, Februari
Anonim

Soms gebruiken ontwerpers glow-effecten om een ​​fantastische sfeer of een magische sfeer in een foto te creëren. Zelfs een beginnende Adobe Photoshop-onderzoeker kan deze artistieke techniek beheersen.

Hoe maak je een gloed in Photoshop
Hoe maak je een gloed in Photoshop

Noodzakelijk

Om een ​​gloedeffect in Photoshop toe te voegen, is het allereerst noodzakelijk dat het object, waarvan de contouren zullen gloeien, op een aparte laag staan. Hoe het object van de achtergrond te scheiden is al vele malen in andere artikelen geschreven, we zullen hier nu niet op ingaan in onze instructies

instructies:

Stap 1

We hebben dus een aparte laag met een object. Om het gemakkelijker te maken om de glow-parameters aan te passen, is het raadzaam om nog een laag donkere kleur onder het object aan te brengen, waartegen alle nuances zichtbaar zullen zijn.

Selecteer de laag met het object. Ga naar Laag> Laagstijl> Buitenste gloed, of klik op het fx-effectpictogram onder aan het lagenpaneel.

We zien voor ons een vrij uitgebreid veld voor instellingen:

- gloed kleur; het kan solide zijn of van kleur veranderen, afhankelijk van de afstand tot het object.

- de breedte van de halo en de intensiteit van de gloed

- u kunt ook het algoritme voor het overvloeien van de gloed variëren - de modi Lichter en Scherm zijn het beste

Zo passen we de gloed van de contour van het object naar buiten toe. Ga daarna naar het volgende tabblad Innerlijke gloed. De instellingen zijn hier vergelijkbaar.

Om de foto er natuurlijk uit te laten zien, moet je onthouden dat zelfs als, volgens de logica van de dingen, het object alleen naar buiten gloeit, elk optisch systeem, inclusief het menselijk oog, vanwege de niet-absolute transparantie van het hoornvlies en de lens, vervaagt lichte highlights lichtjes, ze kijken verder dan de grenzen van de lichtbron, dus als er een intense gloed is buiten de Outer Glow contour, daarbinnen moet je nog steeds meespelen met een lichte Inner Glow glow.

Stap 2

In onze compositie kan er een willekeurig aantal lagen met objecten zijn, die elk kunnen worden aangepast met individuele parameters - de kleur van de gloed en het karakter ervan.

Als we bovendien een afzonderlijke puntlichtbron willen weergeven, kunnen we het Lens Flare-filter gebruiken (in het menu Filer> Render> Lens Flare), dat de reactie van verschillende fotografische lenzen op het verschijnen van een felle lichtbron in de lijst. Zo kunnen we een willekeurig aantal gloeiende bollen, lampen en schijnwerpers aan de compositie toevoegen.

Stap 3

Door glow-effecten te variëren en te combineren, en ze op verschillende lagen toe te passen, kunnen we zeer heldere en gedenkwaardige - fantastische en realistische resultaten bereiken.

Populair per onderwerp