Verbinding Met Extern Bureaublad Instellen Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Verbinding Met Extern Bureaublad Instellen Op Windows 7
Verbinding Met Extern Bureaublad Instellen Op Windows 7

Video: Verbinding Met Extern Bureaublad Instellen Op Windows 7

Video: Verbinding Met Extern Bureaublad Instellen Op Windows 7
Video: Configure and use your Windows 7 Remote Access - Remote Desktop Connection Software 2024, April
Anonim

Verbinding met extern bureaublad is een zeer handige functie waarmee u snel en eenvoudig verbinding kunt maken met uw computer via draadloze en lokale netwerken.

Verbinding met extern bureaublad instellen op Windows 7
Verbinding met extern bureaublad instellen op Windows 7

Extern bureaublad

Na het aansluiten en het opzetten van een verbinding met een extern bureaublad, krijgt de gebruiker van een pc de mogelijkheid om direct de tafel te zien waarmee hij is verbonden en natuurlijk om te werken met mappen en bestanden die erop zijn opgeslagen. Deze functie is vooral handig voor systeembeheerders of voor gebruikers die een probleem op afstand proberen op te lossen.

Instellen en aansluiten

Om Remote Desktop te verbinden en te configureren, moet de gebruiker het menu Start openen en Configuratiescherm selecteren. Hier moet u het veld "Systeem en beveiliging" vinden, waar u "Systeem" moet selecteren. In het geopende venster staat in de linkerkolom een item "Remote toegang instellen", precies wat nodig is om een dringend probleem op te lossen.

Eerst moet u in het gedeelte "Remote Desktop" een van de mogelijke verbindingsopties selecteren. Dit kan ofwel "Verbindingen toestaan vanaf computers met elke versie van Remote Desktop" (deze optie is het meest aan te raden als een computer met een protocolversie lager dan 7.0 verbinding zal maken), of "Alleen toestaan om verbinding te maken vanaf computers waarop extern bureaublad met authenticatie werkt”(deze methode wordt gebruikt voor computers met protocolversie 7.0). Het moet gezegd worden dat het het beste is om de tweede methode te gebruiken, omdat deze veel veiliger is.

Ten tweede kunt u met behulp van het gedeelte "Gebruikers selecteren" die accounts specificeren die verbinding kunnen maken met het externe bureaublad en het kunnen gebruiken. Het is de moeite waard eraan te denken dat het account een wachtwoord moet hebben, anders is het gewoon niet mogelijk om verbinding te maken.

Nadat dit allemaal is gedaan, moet u "Programma's" openen in het menu "Start" en naar het gedeelte "Accessoires" gaan, waar het programma voor externe verbinding zich bevindt. Het veld "Computer" bevat het ip-adres of de domeinnaam van de computer waarmee de verbinding wordt gemaakt, en het veld "Gebruiker" bevat de naam van de remote desktop-gebruiker. Indien gewenst, kan de gebruiker op het tabblad "Programma's" die hulpprogramma's specificeren die onmiddellijk moeten worden gestart na het inschakelen van de externe tafel. De gewijzigde instellingen worden opgeslagen en de knop "Verbinden" wordt gebruikt om verbinding te maken met het externe bureaublad.

Aanbevolen: