Hoe Het Rekenprogramma In Windows Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Rekenprogramma In Windows Te Starten
Hoe Het Rekenprogramma In Windows Te Starten

Video: Hoe Het Rekenprogramma In Windows Te Starten

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: gebruik de F8 toets in de Windows 10 om op te starten in de veiligemodus 2023, Februari
Anonim

Het rekenprogramma verscheen lang geleden in de standaardset van Windows OS-tools - zodra de computer een "thuiscomputer" werd en niet alleen een apparaat voor een kleine kring van specialisten. Er zijn ook veel manieren om deze applicatie te starten, dus u kunt degene kiezen die voor u het handigst is.

Hoe het rekenprogramma in Windows te starten
Hoe het rekenprogramma in Windows te starten

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het besturingssysteem - druk op de Win-toets of klik op de knop "Start" op de taakbalk. Als u de vorige keer dat u het rekenprogramma nog niet zo lang geleden hebt gebruikt, u een link vindt om het te starten in de linkerkolom. Ga anders naar het menugedeelte met de naam "Alle programma's", blader door de lijst met items die erin zijn geplaatst en open de map "Standaard". De link om de rekenmachine te starten wordt er standaard in geplaatst.

Stap 2

In de nieuwste OS-versies - Windows 7 en Vista - is een veld voor het invoeren van een zoekopdracht toegevoegd aan het hoofdmenu. Het maakt het gemakkelijk om naar het gewenste programma of de applet van het bedieningspaneel te gaan zonder door alle menu-items te hoeven gaan. Het is heel eenvoudig om het rekenprogramma via een dergelijke zoekopdracht op te roepen - druk op de Win-toets, typ slechts twee letters "ka" en druk op Enter. U hoeft niet in het invoerveld voor de zoekopdracht te klikken en ook niet op het item "Calculator" te klikken, dat in de lijst met zoekresultaten zal verschijnen.

Stap 3

U kunt de rekenmachine ook openen via het dialoogvenster voor het starten van het programma. Om dit dialoogvenster op te roepen, opent u het hoofdmenu en selecteert u het item "Uitvoeren". Als de weergave van dit item in het menu is uitgeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem, gebruikt u de "sneltoetsen" Win + R. Typ vervolgens het commando calc en druk op de Enter-toets of klik op de OK-knop en de applicatie wordt gestart door het besturingssysteem. In de nieuwste besturingssystemen kan deze opdracht, in plaats van het startdialoogvenster, worden ingevoerd in het zoekveld, dat in de vorige stap is beschreven.

Stap 4

Als het handiger voor u is om snelkoppelingen op het bureaublad te gebruiken om toepassingen op te roepen, maakt u een dergelijk pictogram voor de rekenmachine. Om dit te doen, gebruikt u de methode die in de eerste stap is beschreven, zoekt u de link om deze te starten in het hoofdmenu en sleept u deze met de muis naar het bureaublad.

Stap 5

Soms heb je altijd een rekenmachine nodig en moet je deze elke keer openen als je je computer opstart. In dit geval kunt u een link toevoegen om het te starten aan de opstartlijst en het programma wordt automatisch geopend wanneer u uw computer aanzet. De map "Opstarten" wordt in hetzelfde gedeelte van het hoofdmenu geplaatst, waar zich ook de map "Standaard" bevindt, waarin de link is opgeslagen om de rekenmachine te starten - sleep deze link gewoon met de muis van de ene map naar de andere.

Populair per onderwerp