Hoe Maak Je Een Rekenprogramma Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Rekenprogramma Aan
Hoe Maak Je Een Rekenprogramma Aan

Video: Hoe Maak Je Een Rekenprogramma Aan

Video: Hoe Maak Je Een Rekenprogramma Aan
Video: Berekeningen maken in Excel 2024, Maart
Anonim

Rekenprogramma's stellen mensen in staat om snel en nauwkeurig de resultaten van voorgestelde acties, opdrachten en werken te berekenen (afhankelijk van de omvang van het programma). Er zijn er heel veel, je kunt ze op internet kopen, downloaden of een programmeur betalen om te maken. Maar als je basiskennis hebt van programmeren, dan kun je zelf zo'n programma schrijven.

Hoe maak je een rekenprogramma aan
Hoe maak je een rekenprogramma aan

instructies:

Stap 1

Maak een prototype van het programma. Dit wordt gedaan om visueel te zien hoe het rekenprogramma eruit moet zien en werkt. Meestal bevat het prototype een grafische interface en ziet het eruit als een echt programma, alleen als er op knoppen wordt gedrukt, vindt er geen actie plaats.

Stap 2

Selecteer een programmeertaal. Kortom, als een programma geweldig werkt, maakt het niet uit in welke taal het is geschreven. Maar het is niet voor niets dat het er zo veel zijn. Er zijn verschillen in toepassing, snelheid, verwerking van items, etc. Met de talen Prolog en LISP kunt u bijvoorbeeld programma's maken voor logische analyse en kunstmatige intelligentie. Hetzelfde programma kan worden geschreven in C++, Pascal of assembler, maar dan moet je langere code schrijven om logische berekeningen uit te voeren, die automatisch worden uitgevoerd in Prolog en LISP.

Stap 3

Ontwikkel pseudo-code van het programma om de gebreken en fouten van het programma in een logische volgorde te identificeren. Volg het top-down ontwerp van het programma. Dat wil zeggen, bepaal eerst het uiteindelijke doel (berekening van iets), en ga dan naar beneden, concretiseer elke taak en verdeel deze in subtaken. En zo verder totdat de meest elementaire handelingen zijn beschreven.

Stap 4

Test de bètaversie van het rekenprogramma. Elimineer de geïdentificeerde fouten door pseudocode toe te voegen of af te trekken. Als er geen fouten zijn gevonden, begint u met het schrijven van de volledige versie van het programma. Het voorbereidingsproces duurt dus veel langer dan het eigenlijke schrijven van het programma en werkt volgens het principe "zeven keer meten, één keer knippen".

Stap 5

Update het programma regelmatig. Afhankelijk van de taken die worden gesteld, zullen de eisen aan het programma veranderen, zullen er nieuwe aanpassingen of aanvullingen moeten worden gedaan. Identificeer nieuwe functies om toe te voegen, voer alfa- en bètatests uit en los bugs op. Met behulp van dergelijke monitoring kunt u dus de levenscyclus van uw programma aanzienlijk verlengen.

Aanbevolen: