Hoe Schrijf Je Een Rekenprogramma

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Rekenprogramma
Hoe Schrijf Je Een Rekenprogramma

Video: Hoe Schrijf Je Een Rekenprogramma

Video: Hoe Schrijf Je Een Rekenprogramma
Video: Schrijfvaardigheid (aflevering 3) - hoe schrijf je een goede inleiding? 2024, April
Anonim

Op internet vindt u toepassingen voor bijna alle gelegenheden. Maar in het geval dat er behoefte is aan een zeer gespecialiseerd programma, blijven er twee opties over: bestellen bij een professionele programmeur of proberen het zelf te schrijven.

Hoe schrijf je een rekenprogramma
Hoe schrijf je een rekenprogramma

Het is nodig

ontwikkelomgeving Borland C++ Builder of Borland Delphi

instructies:

Stap 1

Zelfs iemand die helemaal geen verstand heeft van programmeren, kan een eenvoudig programma schrijven. Hiervoor moet je natuurlijk wel wat vaardigheden en kennis onder de knie hebben. Het grote voordeel van zelf een programma schrijven is dat je precies de software kunt maken die je nodig hebt.

Stap 2

Om een programma te schrijven heb je een ontwikkelomgeving nodig. Kies Borland C++ Builder of Borland Delphi. Beide programma's zijn gemaakt door Borland, zijn qua interface bijna volledig identiek en verschillen alleen in de gebruikte programmeertaal - in het eerste geval is het C ++, in het tweede geval is het Delphi.

Stap 3

Welke taal moet je kiezen? Elk van hen heeft zijn eigen verdiensten, maar C ++ kan professioneler worden genoemd, omdat er veel applicaties onder Windows in zijn geschreven. Aan de andere kant is Delphi eenvoudiger, de code is visueel duidelijker. Vergelijk dus gewoon de codevoorbeelden van deze talen en kies degene die u het beste bevalt.

Stap 4

Download en installeer de programmeeromgeving van uw keuze, hierin maakt u de code van uw programma. Lees de educatieve literatuur over het gebruik van Borland-producten. Bestudeer eerst de programma-interface, herhaal enkele zelfstudievoorbeelden - maak bijvoorbeeld een eenvoudige teksteditor en mediaspeler. En pas daarna, nadat u de basisprincipes van programmeren onder de knie hebt, gaat u verder met het maken van uw eigen programma.

Stap 5

Begin met het maken van het programma door het algoritme voor de werking ervan te definiëren. U dient in detail en stap voor stap te beschrijven wat uw aanvraag moet doen. Dat wil zeggen, die en die gegevens daar vandaan halen en er zo en zo mee doen. Houd er rekening mee dat de juistheid van het programma afhangt van de juistheid van het algoritme. Het algoritme moet worden gepresenteerd in de vorm van een blokschema.

Stap 6

Als tijdens het berekenen een bepaalde fase vele malen wordt herhaald, neem deze dan mee naar de hotelcyclus, het programma zal ernaar verwijzen als dat nodig is. Bijvoorbeeld, in plaats van een stuk code honderd keer te herhalen, schrijf je het maar één keer, maar het programma zal er honderd keer naar verwijzen. Door uw code op deze manier te optimaliseren, kunt u de grootte verkleinen en de toepassing versnellen.

Stap 7

Zorg ervoor dat u uitleg geeft in de tekst van het programma, zonder dat u uw eigen code in een paar maanden nauwelijks zult begrijpen. Opmerkingen worden verwijderd wanneer het programma wordt gecompileerd, zodat ze de grootte ervan niet beïnvloeden.

Stap 8

Denk goed na over de programma-interface, deze moet eenvoudig, duidelijk en handig zijn. Probeer u te houden aan de principes van de lay-out van besturingselementen die traditioneel zijn voor programma's onder Windows. Hierdoor kan iedereen intuïtief begrijpen hoe hij met uw applicatie moet werken.

Stap 9

Test het voltooide programma en zorg ervoor dat u allerlei onjuiste acties uitvoert. Als het programma een fout genereert en blijft hangen, wijzig deze dan om de foutafhandeling in uw code op te nemen. Het programma moet altijd weten wat te doen bij bepaalde gebruikersacties. Knijp in de definitieve versie van het programma met een packer om de grootte te verkleinen.

Aanbevolen: