Hoe Vensters Te Laten Cascaderen

Inhoudsopgave:

Hoe Vensters Te Laten Cascaderen
Hoe Vensters Te Laten Cascaderen

Video: Hoe Vensters Te Laten Cascaderen

Video: Hoe Vensters Te Laten Cascaderen
Video: Ramen wassen zonder strepen achter te laten zonder speciale middeltjes 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem biedt de mogelijkheid om verschillende elementen aan te passen zodat de gebruiker comfortabel kan werken. Het ontwerp van mappen, snelle toegang tot veelvoorkomende taken, de manier waarop vensters zijn gerangschikt - trapsgewijs, van boven naar beneden of van links naar rechts - voor dit alles kunt u de gewenste parameters instellen.

Hoe vensters te laten cascaderen
Hoe vensters te laten cascaderen

instructies:

Stap 1

Wanneer u op een mappictogram klikt, wordt deze geopend in een nieuw venster. Om het uiterlijk aan te passen, selecteert u het menu "Extra", het item "Mapopties". U kunt ook een alternatieve methode gebruiken: selecteer in het menu "Start" "Configuratiescherm". Klik met de linkermuisknop op het pictogram "Mapopties" in de categorie "Vormgeving en thema's". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 2

Op het tabblad Algemeen kunt u opgeven hoeveel muisklikken u wilt gebruiken om bestanden en mappen te openen, of submappen in mappen in één venster moeten worden geopend of elke keer in nieuwe vensters. U kunt de weergave van een lijst met typische taken in mappen aanpassen. Op het tabblad "Bekijken" kunt u ook items selecteren die verantwoordelijk zijn voor de parameters die u nodig hebt. Markeer de overeenkomstige velden met een markering, klik na het voltooien van de instellingen op de knop "Toepassen".

Stap 3

Als er meerdere mappen tegelijk geopend zijn of meerdere applicaties draaien, kunnen hun vensters elkaar overlappen of kunnen ze ordelijk op het beeldscherm worden gerangschikt. De weergavemethode is ook afhankelijk van de geselecteerde instellingen. Om vensters in een cascade te rangschikken, klikt u op een plaats zonder pictogrammen op de taakbalk (het paneel met de "Start"-knop onderaan het scherm).

Stap 4

Klik in het contextmenu met de linkermuisknop op het item "Cascadevensters". Alle geopende vensters worden gepositioneerd volgens de opgegeven parameter. Bovendien, als mappen of programma's zijn uitgevouwen tot volledig scherm, worden ze geminimaliseerd tot een venster. Hun grootte kan ook veranderen. Alle opdrachten die u opgeeft, zijn van toepassing op het actieve venster (dat bovenop andere vensters). Als u naar een van de onderste vensters wilt gaan, klikt u er met de linkermuisknop ergens op.

Stap 5

Om een andere manier in te stellen om vensters op het beeldscherm te plaatsen, klikt u ook op op de taakbalk en selecteert u een van de opties uit het vervolgkeuzemenu: "Vensters van boven naar beneden" of "Vensters van links naar rechts". De geopende vensters worden niet meer in cascade weergegeven en nemen een nieuwe positie in op het scherm.

Aanbevolen: