Hoe De Microfoon Luider Te Laten Klinken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Microfoon Luider Te Laten Klinken?
Hoe De Microfoon Luider Te Laten Klinken?

Video: Hoe De Microfoon Luider Te Laten Klinken?

Video: BETER GELUID UIT JOUW MICROFOON! 2022, December
Anonim

De microfoon is aangesloten op een pc via de aansluitingen op het voor- of achterpaneel van de systeemeenheid of via de overeenkomstige connector op het multimediatoetsenbord. Op laptops bevindt deze connector zich meestal aan de zijkant. In alle gevallen is het roze gemarkeerd. Het volumeniveau van het signaal van de microfooningang kan worden aangepast met behulp van het geïnstalleerde besturingssysteem.

Hoe de microfoon luider te laten klinken?
Hoe de microfoon luider te laten klinken?

instructies:

Stap 1

Als u Windows 7 gebruikt, selecteert u in het hoofdmenu op de knop "Start" "Configuratiescherm". Wanneer het systeem het paneel opent, klikt u op de link "Geluid" en wordt een component gestart met instellingen voor luidsprekers, microfoons en enkele andere apparaten, verdeeld in vier groepen (tabbladen).

Stap 2

Klik op het tabblad "Opnemen" - het bevat pictogrammen van aangesloten apparaten die microfoons gebruiken, evenals een line-out. Selecteer het icoon van het apparaat dat je nodig hebt, waarna de drie knoppen onderaan dit tabblad actief worden ("Configureren", "Eigenschappen" en "Standaard"). De knop "Configureren" heeft niets te maken met de microfooninstellingen, zoals je zou denken, het verwijst naar de instellingen voor spraakherkenning. En de instellingen die u nodig hebt, worden geopend door op de knop "Eigenschappen" te klikken. Deze instellingen openen in een nieuw venster met vijf tabbladen.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Niveaus", stel de gewenste waarden in de daar geplaatste bedieningselementen in en klik vervolgens op de "OK"-knoppen in alle drie de geopende vensters.

Stap 4

Als u Windows XP hebt geïnstalleerd, moet u ook het configuratiescherm starten via het hoofdmenu op de knop "Start" en het onderdeel "Geluiden en audioapparaten" selecteren. Dit opent een venster met vijf tabbladen - klik op "Audio". Selecteer in het gedeelte "Geluidsopname" het standaardapparaat en klik op de knop "Volume".

Stap 5

Stel de schuifregelaar in het gedeelte "Microfoon" van het geopende venster in op de gewenste waarde en sluit vervolgens de geopende vensters door op de knoppen "OK" erin te klikken.

Stap 6

Er zijn ook elementen voor het aanpassen van microfooninstellingen in de drivers van geluidskaarten die ofwel onafhankelijk zijn ofwel geïntegreerd in het moederbord. Als het Realtek HD-stuurprogramma bijvoorbeeld op uw systeem is geïnstalleerd, moet er een bijbehorend pictogram in het systeemvak op de taakbalk staan. Als u erop dubbelklikt, wordt het deelvenster Apparaatbeheer geopend, waar u op het tabblad Microfoon de instellingen voor ruisonderdrukking en ruimtelijke oriëntatie van de microfoon moet aanpassen. Selecteer op het tabblad "Mixer" een apparaat in de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Opname" en stel het vereiste signaalniveau van de microfooningang in.

Populair per onderwerp