Hoe Kan Ik DirectX Updaten

Hoe Kan Ik DirectX Updaten
Hoe Kan Ik DirectX Updaten

Video: Hoe Kan Ik DirectX Updaten

Video: Hoe Kan Ik DirectX Updaten
Video: How to Download, Install u0026 Update DirectX on your Windows PC 2024, April
Anonim

Een moderne computer is niet denkbaar zonder heldere dynamische graphics, geluid van hoge kwaliteit en interessante games. Op vensterplatforms is al deze pracht gebouwd op een technologie die directx wordt genoemd. Het is dankzij haar dat games en andere programma's de mogelijkheid hebben om de grafische en geluidsmogelijkheden van computerhardware volledig te benutten.

Hoe kan ik DirectX updaten
Hoe kan ik DirectX updaten

De computertechnologie staat natuurlijk niet stil en ook Directx wordt regelmatig geüpdatet. Daarom is het met de release van de nieuwste game vaak nodig om directx op je computer bij te werken. De bediening is vrij eenvoudig, het ligt binnen de macht van een gewone gebruiker.

Controleer de directx-versie die al op uw systeem is geïnstalleerd voordat u doorgaat met de update. Het is mogelijk dat het al voldoet aan de vereisten van de software die u installeert en dat er helemaal geen update nodig is.

Om dit te doen, kunt u de directx-diagnosetool gebruiken:

  • Selecteer Uitvoeren in het menu Start
  • Voer dxdiag in.

Er wordt een venster van de diagnostische tool geopend, waar op het tabblad "Systeem", naast andere nuttige informatie, de directx-versie wordt aangegeven (de onderste regel). Op het moment van schrijven is versie 11 actueel.

Als de vereisten van de applicaties die u installeert hoger zijn dan de versie van directx die op het systeem aanwezig is, dan zit er niets anders op dan directx bij te werken.

De beste plaats om de update te downloaden is vanaf de Microsoft-website. Updates van andere sites kunnen door hackers worden gewijzigd, wat betekent dat ze gevaarlijk zijn.

Nadat u de nieuwste versie hebt gekozen, downloadt u het installatiebestand. Nadat de download is voltooid, moet u deze uitvoeren. U krijgt de standaardprocedure aangeboden voor het uitpakken van de distributie, inclusief een licentieovereenkomst en het kiezen van een map voor bestanden. Nadat het uitpakken is voltooid, gaat u naar de geselecteerde map en voert u dxsetup.exe uit, waarmee de daadwerkelijke update wordt uitgevoerd.

Zoals u kunt zien, is de updateprocedure vrij eenvoudig en vrij toegankelijk voor iedereen, omdat het alleen nauwkeurigheid en zorg vereist, en geen speciale kennis en vaardigheden. Voor een onervaren gebruiker kan echter nog een onaangename verrassing op de loer liggen. Het is een feit dat als uw versie van Windows te oud is, moderne directx er misschien gewoon niet in wil worden geïnstalleerd. In dit geval moet u eerst een modernere versie van Windows installeren, en dit vereist op zijn beurt vaak een aanzienlijke upgrade van de hardware van de computer.

Aanbevolen: