Hoe Doctor Web Antivirus Te Updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Doctor Web Antivirus Te Updaten
Hoe Doctor Web Antivirus Te Updaten

Video: Hoe Doctor Web Antivirus Te Updaten

Video: Hoe Doctor Web Antivirus Te Updaten
Video: Как удалить антивирус Dr. WEB полностью с компьютера / Dr.Web Anti-virus Remover / Видеоинструкция 2024, Mei
Anonim

Dr. Web is een van de meest bekende antivirusprogramma's. Het onbetwistbare voordeel is dat u het werk van deze antivirus niet opmerkt totdat deze een echt ernstige bedreiging detecteert. Voor een betrouwbare werking van de toepassing moet u de antivirusdatabase-update configureren.

Hoe Doctor Web antivirus te updaten
Hoe Doctor Web antivirus te updaten

instructies:

Stap 1

Om ervoor te zorgen dat de antivirus Trojaanse paarden en andere ongewenste software met vertrouwen kan detecteren, is het noodzakelijk om de antivirusdatabases tijdig bij te werken. De configuratiemethode is afhankelijk van de versie van de antivirus die u gebruikt. In oudere versies, bijvoorbeeld de vijfde, moet u, om automatische updates te configureren, handmatig het pad naar de antivirusdatabases specificeren.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het groene programmapictogram in het systeemvak, selecteer "Update". Selecteer in het geopende venster "Instellingen" en specificeer het pad naar de server met de antivirusdatabases voor de vijfde versie: https://download.drweb.com/bases/500/. U kunt het tijdstip van de automatische update specificeren in de overeenkomstige sectie van het programmamenu.

Stap 3

Voor versies van Doctor Web vanaf de zesde en hoger hoeft u het pad naar de server niet op te geven, de update is automatisch. U hoeft alleen de updatetijd in te stellen - eenmaal per uur, een paar uur of dagelijks.

Stap 4

In het geval dat u een licentiesleutel gebruikt, zijn er meestal geen problemen met het bijwerken van de antivirusdatabases. Maar veel gebruikers gebruiken belangrijke bestanden die op internet te vinden zijn, de meeste van deze bestanden staan op de zwarte lijst en laten geen updates toe. De oplossing kan zijn om tijdelijk de journaalsleutels te gebruiken. Dit zijn volkomen legale sleutels die worden verstrekt aan lezers van computertijdschriften. Hun geldigheidsduur is een of twee maanden, deze tijd is voldoende om een nieuw sleutelbestand aan te schaffen.

Stap 5

Als u geen logsleutels wilt gebruiken, kunt u de antivirusdatabases handmatig bijwerken. Download eerst de databases die je nodig hebt, voor de laatste zevende versie van Doctor Web vind je ze hier: https://download.drweb.com/bases/700/. De gedownloade bestanden moeten worden uitgepakt in de map met de databases. Als u met Windows XP werkt, moet u eerst de weergave van verborgen mappen inschakelen: "Start" - "Configuratiescherm" - "Mapopties" - "Bekijken". Vink het vakje "Toon verborgen mappen en bestanden" aan.

Stap 6

Open nu de schijf waarop u Windows hebt geïnstalleerd en vervolgens de map Documenten en instellingen - Alle gebruikers - Toepassingsgegevens - Doctor Web - Bases. Schakel antivirus-zelfverdediging uit. Kopieer de gedownloade bestanden naar Bases en pak ze vervolgens uit in dezelfde map. U kunt een al overbodig archief verwijderen. Start je computer opnieuw op. Als u Windows 7 gebruikt, is het pad naar de databasemap in dit besturingssysteem als volgt: Schijf met Windows - ProgramData - Doctor Web - Bases.

Aanbevolen: