Systeemherstel Starten Via Taakbeheer

Inhoudsopgave:

Systeemherstel Starten Via Taakbeheer
Systeemherstel Starten Via Taakbeheer

Video: Systeemherstel Starten Via Taakbeheer

Video: Systeemherstel Starten Via Taakbeheer
Video: How to get system restore from task manager ctrl alt del when computer is frozen 2024, April
Anonim

Er zijn momenten waarop het onmogelijk is om applicaties op een standaard manier te starten, snelkoppelingen van het bureaublad, de taakbalk, enz. verdwijnen. Dit kan een fout in het besturingssysteem zijn of een gevolg van virussen. U kunt de situatie oplossen met behulp van Systeemherstel. Maar de vraag rijst, hoe deze service te starten? Gelukkig kan Taakbeheer helpen met deze situatie.

Systeemherstel starten via Taakbeheer
Systeemherstel starten via Taakbeheer

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Systeemherstel is een Windows-functie waarmee u kunt terugkeren naar een eerdere staat van het besturingssysteem, waardoor fouten worden gecorrigeerd en de normale prestaties worden hersteld. Sachala moet de taakbeheerder starten. Om dit te doen, drukt u op de drietoetscombinatie Ctrl + Alt + Delete of Ctrl + Shift + Esc.

Stap 2

Na een paar seconden start de taakbeheerder. Selecteer er vervolgens "Bestand" in en vervolgens - "Nieuwe taak, uitvoeren". Voer vervolgens in de regel die verschijnt Rstrui.exe in en klik op OK. Na een seconde verschijnt het systeemherstelvenster.

Stap 3

Nu kunt u direct het herstelproces zelf starten. U zult zien dat het mogelijk is om meerdere herstelpunten te selecteren, die elk overeenkomen met een specifieke datum. U moet een punt kiezen dat overeenkomt met de datum waarop uw besturingssysteem stabiel was. Klik vervolgens op "Voltooien".

Stap 4

Er verschijnt een melding dat het niet mogelijk is om het herstelproces te onderbreken als het eenmaal is gestart. Klik op Ja. De systeemherstelprocedure zal beginnen. De duur ervan is afhankelijk van het herstelpunt. Hoe later de datum die overeenkomt met het herstelpunt, hoe langer het duurt voor deze procedure.

Stap 5

Tijdens dit proces kunt u de computer niet voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt hem bekijken met behulp van de strip. Zodra de balk het einde van het scherm bereikt, start de computer opnieuw op. Daarna start hij normaal op. U zou een melding "Systeemherstel was succesvol" moeten zien.

Stap 6

Als het probleem niet is opgelost, kunt u proberen een ander herstelpunt te kiezen. Mogelijk ontvangt u ook een bericht waarin staat dat het systeem niet in een eerdere staat kon worden hersteld. In dergelijke gevallen moet u ook proberen een ander herstelpunt te selecteren.

Aanbevolen: