Taakbeheer Starten Via De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Taakbeheer Starten Via De Opdrachtregel
Taakbeheer Starten Via De Opdrachtregel

Video: Taakbeheer Starten Via De Opdrachtregel

Video: Taakbeheer Starten Via De Opdrachtregel
Video: Mikrotik netinstall procedure With English subtitle 2024, April
Anonim

Sommige geavanceerde gebruikers van Windows-besturingssystemen zijn gewend om basishandelingen alleen via de opdrachtregel uit te voeren. Met behulp van de opdrachtregel, die is ingebouwd in de systeemdistributiekit, kunt u elke bewerking uitvoeren en gedetailleerde informatie over de geïnstalleerde hardware vinden.

Taakbeheer starten via de opdrachtregel
Taakbeheer starten via de opdrachtregel

Noodzakelijk

  • Software:
  • - opdrachtregel;
  • - Taakbeheer.

instructies:

Stap 1

De opdrachtregel kan op verschillende manieren worden gestart. Omdat Dit is een standaardhulpprogramma voor elke Windows-distributie, het uitvoerbare bestand van deze applicatie is te vinden in het menu Start. Open het en selecteer het gedeelte "Alle programma's". Navigeer in de lijst die wordt geopend naar de map "Standaard". Klik op de snelkoppeling met het zwarte consolevenster.

Stap 2

U kunt de opdrachtregel ook starten via de applet Uitvoeren, die zich ook in het menu Start bevindt. Een alternatieve start van de applicatie is om op de Win-toetscombinatie (de knop met de vensterafbeelding) + R te drukken. Voer in het lege veld van de applet de opdracht cmd in en klik op de knop "OK".

Stap 3

Er verschijnt een console voor je. Om "Taakbeheer" te openen, voert u het commando taskmgr in en drukt u op de Enter-toets. Als u naar het tabblad "Toepassingen" gaat, ziet u een dispatchervenster waarmee u absoluut elke toepassing kunt starten.

Stap 4

Maar het is niet altijd mogelijk om de "Taakbeheer" op deze manier te starten. Wanneer er een klein venster op het scherm verschijnt, waarin staat dat de beheerder, die u bent, deze functie heeft uitgeschakeld, geeft dit aan dat uw computer is geïnfecteerd met een virus. Misschien is het virus zelf niet meer actief en heeft het antivirussysteem het geblokkeerd, maar kan de benodigde applicatie niet starten. Om dit te doen, moet u de registerbestanden bewerken.

Stap 5

Om de register-editor te starten, drukt u nogmaals op Win + R en voert u de regedit-opdracht in. Nadat u op de knop "OK" hebt geklikt, ziet u het hoofdvenster van het programma. U moet de parameter DisableTaskMgr vinden in de map HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem en de waarde wijzigen van "1" in "0".

Stap 6

Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem is deze parameter mogelijk niet aanwezig in deze map. Zoek daarom de map HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPolicies en vervang de waarde van de parameter DisableTaskMgr van "1" in "0".

Aanbevolen: