Een Knop Inactief Maken In

Inhoudsopgave:

Een Knop Inactief Maken In
Een Knop Inactief Maken In

Video: Een Knop Inactief Maken In

Video: Een Knop Inactief Maken In
Video: How to Make Thread Buttons, with William Booth Draper 2024, April
Anonim

Soms, bij het ontwikkelen van een scenario voor het gedrag van een websurfer op een sitepagina, wordt het noodzakelijk om hem de mogelijkheid te ontnemen om op een of andere knop in het document te klikken. Dit wordt heel vaak gebruikt bij het invullen van formulieren, wanneer het nodig is dat sommige velden zijn ingevuld tegen de tijd dat de gebruiker op de knop klikt. Hieronder wordt de HTML-syntaxis beschreven voor het deactiveren van verschillende soorten knoppen die in webformulieren worden gebruikt.

Een knop inactief maken in
Een knop inactief maken in

Noodzakelijk

Basiskennis van HTML

instructies:

Stap 1

Het kenmerk uitgeschakeld is bedoeld om de meeste HTML-pagina-elementen (HyperText Markup Language) uit te schakelen. Om een inactieve knop (knop) in welke vorm dan ook op de pagina weer te geven, moet je zoiets als de volgende code gebruiken:

Inactieve knop

Het is niet nodig om de waarde uitgeschakeld op te geven voor het kenmerk uitgeschakeld - om het uit te schakelen, is de aanwezigheid van dit kenmerk zonder enige waarde voldoende. Maar volgens de HTML-specificatie moet de waarde nog steeds worden opgegeven, en als u de pagina met een validator controleert, geeft deze bij afwezigheid van een waarde de aanwezigheid van een fout in de code aan.

Stap 2

Voor een ander type knoppen (verzenden), standaard bedoeld voor het verzenden van gegevens van een formulier naar de server, moet u exact dezelfde deactiveringssyntaxis gebruiken. Bijvoorbeeld:

Stap 3

En voor knoppen die worden gebruikt om gevulde tekstformulierelementen te wissen (reset), hoeft alleen het elementtype te worden vervangen, waarbij het deactiveringsattribuut ongewijzigd blijft. Steekproef:

Stap 4

Zelfs voor een knop die een dialoogvenster opent om een bestand (bestand) te zoeken en te openen, is dezelfde HTML-syntaxis geldig:

Aanbevolen: