Wat Is Gegevensverificatie?

Inhoudsopgave:

Wat Is Gegevensverificatie?
Wat Is Gegevensverificatie?

Video: Wat Is Gegevensverificatie?

Video: Wat Is Gegevensverificatie?
Video: What to expect in 2021 Futurist Speaker Gerd Leonhard's #beyondcorona #foresights (Complete Version) 2024, Maart
Anonim

Verificatie wordt gebruikt om de nauwkeurigheid van door de gebruiker gespecificeerde informatie te bepalen bij het invullen van bepaalde webformulieren of documenten die op papier zijn afgedrukt of in elektronische vorm zijn gemaakt. De term kan ook worden toegepast op andere gebieden dan IT.

Wat is gegevensverificatie?
Wat is gegevensverificatie?

Betekenis van het woord

De term "verificatie" wordt gebruikt in de wetenschap en wordt gedefinieerd als een manier om de waarheid of onwaarheid van bepaalde theoretische gegevens vast te stellen. In wetenschappelijk werk wordt de verificatie van bepaalde kennis uitgevoerd door de beschikbare theoretische informatie te vergelijken met de op een praktische manier verkregen parameters, die referentie en geldig zijn.

Op het gebied van de productie van verschillende goederen wordt de verificatieprocedure gebruikt om de conformiteit van het ontvangen product te bepalen met bepaalde vereisten, die als fundamenteel worden beschouwd en in bepaalde documenten, specificaties of bepalingen zijn vastgelegd.

Verificatie in IT

De verificatieprocedure op het gebied van informatietechnologie wordt gebruikt om de door de gebruiker opgegeven informatie te verifiëren. In de regel wordt de bewerking uitgevoerd nadat de gebruiker belangrijke gegevens heeft opgegeven, bijvoorbeeld bij het op afstand registreren in het betalingssysteem of bij het aanvragen van werk op afstand, wanneer de gebruiker elektronische kopieën van deze documenten moet verstrekken. Verificatie helpt grote internetbronnen te beschermen tegen frauduleuze activiteiten die de veiligheid van informatiebeveiliging in gevaar kunnen brengen.

Tijdens het verificatieproces vergelijken de medewerkers die betrokken zijn bij het controleren van de gebruikersregistratiegegevens de door de gebruiker ingevoerde gegevens met de bestaande documenten. Indien nodig kan de gespecificeerde informatie worden geverifieerd door een aparte dienst die samenwerkt met het bedrijf.

Sollicitatie

De verificatieprocedure kan automatisch zijn. Bij het registreren op een bepaalde bron kan de gebruiker bijvoorbeeld een bericht naar het opgegeven e-mailadres worden gestuurd. Door op de automatisch gegenereerde link te klikken, krijgt de bezoeker toegang tot de bron en bevestigt hij dat de e-mail echt is. Verificatie kan ook systemen zijn voor het verzenden van SMS-berichten met een automatisch door het systeem gegenereerde code, die in een speciaal formulier moet worden ingevoerd. Met de bewerking kunt u bepalen of het opgegeven telefoonnummer in het bezit is van de gebruiker en of het correct is opgegeven.

Verificatie wordt ook gebruikt in de werking van de software. Programma's voor het opnemen van gegevens op een opslagmedium hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om de kwaliteit van het opgenomen materiaal te controleren en te vergelijken met de originele gegevens die op de computer zijn opgeslagen. Als er overtredingen worden gedetecteerd, zal het programma de beschadigde schijf controleren en u vragen om te herschrijven of een melding weergeven over de noodzaak om een andere gegevensdrager te installeren.

Aanbevolen: