Wat Is Skype En Hoe Gebruik Je Het?

Wat Is Skype En Hoe Gebruik Je Het?
Wat Is Skype En Hoe Gebruik Je Het?

Video: Wat Is Skype En Hoe Gebruik Je Het?

Video: Wat Is Skype En Hoe Gebruik Je Het?
Video: Skype Instructie Filmpje - Tutorial - Skypen voor ouderen 2024, April
Anonim

Skype is een gratis applicatie waarmee u via internet spraak- en videogesprekken kunt voeren en berichten kunt uitwisselen tussen gebruikers. Daarnaast kun je met Skype zowel mobiel als vast bellen, maar deze functie is betaald. Alle verzonden informatie is gecodeerd, wat de vertrouwelijkheid van onderhandelingen garandeert.

Wat is Skype en hoe gebruik je het?
Wat is Skype en hoe gebruik je het?

Om het programma te gebruiken, hoeft u het alleen maar te downloaden van de officiële site https://skype.com en te installeren. Er zijn versies van Skype voor de meeste populaire besturingssystemen en apparaten: Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, iPad, Symbian, evenals Samsung- en Panasonic-tv's.

Registratie is vereist om Skype te kunnen gebruiken. U kunt uw account zowel op de officiële website via de link https://www.skype.com/go/join maken, als na de eerste lancering van het programma - klik gewoon op de link "U heeft geen login? " Daarna moet je je voor- en achternaam, de gewenste login in het Skype-systeem invoeren en een sterk wachtwoord bedenken. De rest van de gegevens kan naar believen worden ingevuld en eventueel in de toekomst worden ingevuld.

Om gebruikers aan uw lijst toe te voegen, selecteert u "Contacten" -> "Nieuw contact toevoegen" in het programmamenu. In het geopende venster kunt u zoeken op parameters zoals e-mail, telefoonnummer, voor- en achternaam, Skype-login. Klik op de knop "Contact toevoegen" om de gebruiker aan uw lijst toe te voegen.

In het linkerdeel van het programmavenster, op het tabblad "Contacten", staat een lijst met toegevoegde gebruikers. Degenen van hen die momenteel online zijn, zijn gemarkeerd met een bijbehorend pictogram. Om te beginnen met chatten, klikt u met de rechtermuisknop op een contact en selecteert u een van de gewenste opties: "Bellen", "Videogesprek", "Chat starten", "Bestand verzenden". Met hetzelfde menu kunt u andere acties uitvoeren op een contact: informatie bekijken, verwijderen uit de lijst.

Het communicatieproces wordt weergegeven in het rechterdeel van het programmavenster. Hier is een chat waar u tekstberichten kunt uitwisselen, evenals een afbeelding van de webcam van de gesprekspartner als u communiceert in de video-oproepmodus.

Aanbevolen: