Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Beveiligen
Hoe U Uw Thuisnetwerk Kunt Beveiligen
Anonim

Het beschermen van uw draadloze thuisnetwerk tegen hacking is een van de belangrijkste stappen bij het opzetten ervan. Natuurlijk zullen weinig mensen het leuk vinden als iemand anders zijn internetverbinding gebruikt.

Hoe u uw thuisnetwerk kunt beveiligen
Hoe u uw thuisnetwerk kunt beveiligen

Noodzakelijk

Wifi router

instructies:

Stap 1

U moet beginnen met het voorbereiden van de beveiliging van uw draadloze netwerk voordat u het aanmaakt. Koop de juiste wifi-router. Benadruk de soorten codering waarmee het kan werken. Het punt is dat het WEP-type gemakkelijk te kraken is. Daarom is het beter om apparatuur aan te schaffen die de beveiligingstypen WPA-PSK of WPA2-PSK ondersteunt.

Stap 2

Installeer de gekochte wifi-router in uw appartement. Sluit het aan op wisselstroom. Sluit deze apparatuur met een netwerkkabel aan op een laptop of computer via de LAN-poort (Ethernet).

Stap 3

Om het instellingenmenu van de router te openen, voert u het IP-adres van het apparaat in de adresbalk van de browser in. Er verschijnt een venster met twee velden op het scherm. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen. Het is raadzaam om deze gegevens direct te wijzigen om hacking van de router te voorkomen.

Stap 4

Let bij het opzetten van een draadloos toegangspunt vooral op het wachtwoord. Onthoud één eenvoudige regel: hoe moeilijker het wachtwoord dat u instelt, hoe moeilijker het is om te raden. WPA en WPA2-PSK vereisen een wachtwoord van minimaal acht tekens. Voer een wachtwoord in dat ten minste zestien tekens lang is.

Stap 5

Het wordt aanbevolen om een combinatie van Latijnse letters en cijfers te gebruiken en de letters moeten in een ander geval worden ingevoerd. Die. het wachtwoordformaat zou er ongeveer zo uit moeten zien: Abcd36SFG25FgG23. Zelfs als aanvallers wachtwoord-brute-forcing-programma's gebruiken, zal het hen enorm veel tijd kosten om uw code brute force te forceren.

Stap 6

Veel wifi-routers ondersteunen de functie van het controleren van de MAC-adressen van netwerkadapters. Activeer het en voer de MAC-adressen in van die laptops die u van plan bent te verbinden met het draadloze toegangspunt.

Stap 7

Om het MAC-adres van uw apparatuur te achterhalen, drukt u op de Win + R-toetsen en typt u cmd in het veld dat verschijnt, drukt u op de Enter-toets. De opdrachtregel wordt voor je geopend. Voer het commando ipconfig / all in, zoek uw draadloze adapter en noteer het MAC-adres.

Aanbevolen: