Hoe Stel Ik Een Thuisnetwerk Tussen Computers In?

Inhoudsopgave:

Hoe Stel Ik Een Thuisnetwerk Tussen Computers In?
Hoe Stel Ik Een Thuisnetwerk Tussen Computers In?

Video: Hoe Stel Ik Een Thuisnetwerk Tussen Computers In?

Video: Hoe Stel Ik Een Thuisnetwerk Tussen Computers In?
Video: Home Networking 101 - How to Hook It All Up! 2024, Maart
Anonim

In het tijdperk van actieve ontwikkeling van computertechnologie en aanverwante technologieën, is het moeilijk om iemand te verrassen met de aanwezigheid van meerdere computers of laptops in hetzelfde huis of appartement. En er is niets verrassends aan het feit dat de meerderheid van de gebruikers alle bovengenoemde apparaten in één enkel lokaal thuisnetwerk wil combineren. Het aanleggen van zo'n netwerk geeft veel voordelen bij het verder werken met deze apparaten, maakt dit proces sneller, handiger en prettiger.

Hoe stel ik een thuisnetwerk tussen computers in?
Hoe stel ik een thuisnetwerk tussen computers in?

Noodzakelijk

  • - switch, router of router;
  • - netwerkkabels (patchkabels).

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het maken en configureren van uw lokale thuisnetwerk, moet u weten hoeveel laptops en computers er deel van uitmaken. Schaf na analyse van de ontvangen gegevens een switch, router of router aan met het vereiste aantal LAN-poorten dat nodig is voor de kabelverbinding van computers.

Stap 2

Installeer het gekochte apparaat op een plek waar kinderen moeilijk bij kunnen. Indien nodig kunt u het zelfs in een kast of een andere verborgen plek verbergen. Houd er rekening mee dat de schakelaar op netstroom moet worden aangesloten, dus verstop hem niet te diep.

Stap 3

Verbind met het netwerk alle computers en laptops die u wilt verbinden met uw thuis-LAN. Gebruik hiervoor netwerkkabels. Ze kunnen worden gekocht bij veel computerhardwarewinkels. Let bij het kopen op de lengte van de kabels.

Stap 4

Zet uw computer aan en wacht tot er een nieuw lokaal netwerk wordt gedetecteerd. Open het Netwerkcentrum en ga naar de eigenschappen van de nieuwe netwerkverbinding. Selecteer "Internet Protocol TCP / IP (v4)" en open de eigenschappen ervan. U ziet een venster met regels voor het invoeren van het IP-adres, het subnetmasker, de standaardgateway en de DNS-server. In deze situatie hoeft u alleen het eerste veld in te vullen. Voer er een willekeurig IP-adres in. Om verder werk te vergemakkelijken, is het beter om eenvoudige adressen te gebruiken, bijvoorbeeld 111.111.111.5.

Stap 5

Herhaal de vorige stap op alle laptops en computers die op uw switch zijn aangesloten. Vervang het laatste segment (nummer 5) door een ander nummer. Dit is nodig om het toekomstige netwerk correct te laten werken en de toegang tot computers was snel en stabiel. Om de vereiste computer te openen en informatie ervan te downloaden, drukt u op Win + R en voert u het IP-adres van de vereiste pc in, nadat u vooraf twee -tekens hebt geplaatst. Voorbeeld: / 111.111.111.6.

Aanbevolen: