Hoe U Uw Thuisnetwerk Uitschakelt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Thuisnetwerk Uitschakelt
Hoe U Uw Thuisnetwerk Uitschakelt

Video: Hoe U Uw Thuisnetwerk Uitschakelt

Video: Hoe U Uw Thuisnetwerk Uitschakelt
Video: Zo beveilig je je thuisnetwerk 2024, April
Anonim

Het grootste probleem met een thuis-LAN is dat het internetkanaal wordt gedeeld door alle actieve apparaten. Als u een hogere toegangssnelheid voor een specifieke pc of laptop moet bieden, moet het netwerk worden uitgeschakeld.

Hoe u uw thuisnetwerk uitschakelt
Hoe u uw thuisnetwerk uitschakelt

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om de meeste computers los te koppelen van uw thuisnetwerk. Veel hiervan zijn afhankelijk van hoe het netwerk is gemaakt. Als uw thuisnetwerk is gebouwd met een netwerkhub en een van de pc's fungeert als server, dan zijn er twee opties om het uit te schakelen. Koppel gewoon de netwerkkabel los waarmee de computer op de hub is aangesloten. Om dit te doen, koppelt u het los van het netwerkapparaat of van de pc-kaart.

Stap 2

Als de toegang tot beide apparaten erg moeilijk is, gebruik dan de softwaremethode om de verbinding met het netwerk te verbreken. Open Netwerkcentrum (Windows 7). Selecteer het menu Adapterinstellingen wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het lokale netwerk dat u wilt uitschakelen. Selecteer Uitschakelen.

Stap 3

Als u om de een of andere reden de afsluitprocedure niet kunt voltooien met de bovenstaande methode, opent u de eigenschappen van het menu "Computer" en gaat u naar Apparaatbeheer. Zoek de benodigde netwerkadapter in de lijst met aangesloten apparatuur. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Uitschakelen". Bevestig om het apparaat los te koppelen.

Stap 4

Als uw netwerk is opgebouwd met behulp van een router of router, sluit u de computers softwarematig af met behulp van de instellingen van de netwerkapparatuur. Log in op de webinterface van de routerinstellingen. Zoek het menu Status of Netwerkstatus. Zoek een lijst met actieve poorten of aangesloten apparaten.

Stap 5

Klik nu op de knop Uitschakelen naast de poort of het apparaat waarvan u de verbinding met het netwerk wilt verbreken. Herhaal dit proces om overtollige apparaten los te koppelen.

Stap 6

Gebruik mechanische ontkoppeling van kabels van de LAN-poorten van de router als u de apparatuur niet kunt vergrendelen via het instellingenmenu van het netwerkapparaat.

Aanbevolen: